Pettersson-Wentzel stängde ner Linköping

16 november 2017 21:34
#LHCHV71

Det var en underhållande match vi bjöds på mellan Linköping och HV71 från Saab Arena. Hemmalaget hölls tillbaka av gästernas burväktare Fredrik Pettersson-Wentzel som fick ikläda sig rollen som hjälte när HV71 straffvann.

Det första mötet i back-to-back mellan rivalerna Linköping och HV71 startades bäst av gästerna - som var revanschsugna - efter att blivit nollat i säsongens första möte mellan lagen. I mitten av perioden skulle dock hemmalaget ta ledningen när Derek Roy hittade Amdrew Gordon som tryckte sig igenom och lyfte in pucken i taket. Resten av perioden dominerades av hemmalaget som till slutt van skotten i perioden med 17-7 men inte fick in någon mer puck bakom Fredrik Pettersson-Wentzel.

I den andra perioden skulle till slut HV71 få hål på "Monstret" Gustavsson. Detta efter att målvakten och backen Adam Ginning missförstått varandra bakom kassen och David Gustafsson fått fritt läge framför mål - ett läge han förvaltade på bästa sätt. Senare i perioden drog Andrew Gordon på sig ett matchstraff efter en huvudtackling, vilket gör att han missar morgondagens möte. Det långa powerplay-spelet lyckades gästerna inte förvalta.

Galen räddning i förlängningen

I den tredje perioden hade framförallt Linköping lägen att ta alla tre poäng men en storspelande Fredrik Pettersson-Wentzel såg till att det till slut skulle avgöras på straffar. Detta efter att med bara sekunder kvar av förlängningen stått för en helt otrolig räddning på Kristian Näkyväs avslut framför mål. I den efterföljande straffläggningen nekade P-W alla tre straffskyttar i hemmalaget medan både Mattias Tedenby och Martin Thörnberg målade.

– Jag tycker inte vi kommer upp som vi vill göra idag, men vi lyckas vinna i alla fall, sa matchvinnaren Pettersson-Wentzel i C More.