Brynäs höll undan till viktiga poäng

18 november 2017 18:40
#BIFMIF

Rivstart och ledning med tre mål - sedan dramatik ända in i slutet. Brynäs kunde trots Malmös upphämtning vinna inför hemmapubliken.

Gavlerinken hann knappt bänka sig innan Kevin Clark vred bort sin bevakning och sköt 1-0 till Brynäs. Målet kom med 16 sekunder spelat och var bara starten på hemmalagets urladdning. För efter en tung period med många nederlag var det ett annat Brynäs som tog sig an mötet med Malmö.

Efter att Clark öppnat målskyttet fyllde Marcus Ersson på med en kvart spelad, ett skott som Jonas Gunnarsson i Malmömålet inte hann uppfatta. Målvakten fick trots stundtals storspel rensa ur sin målbur ytterligare en gång innan periodvilan. Jacob Blomqvist lämnades ensam i slottet och Brynäskaptenen hittade luckan längs med isen till 3-0.

Ersson: "Första två spelar vi riktigt bra"

Ledningen hade kunnat vara ännu större, men Gunnarsson räddade sitt Malmö kvar. Och när den andra perioden lagom nådde sitt zenit tände Lars Bryggmann gästernas hopp med ett returmål. En utvisningskavalkad släckte dock Malmös anfallsambitioner i mittperioden och Lucas Carlsson gav slutligen Brynäs utdelning i fem mot fyraspelet.

En ny reducering signerad Max Görtz skapade ny nerv en bit in i tredje. När sedan Andy Miele tre minuter från slutet fyllde på var Brynäs ledning kapad till endast ett mål. Gävlelaget lyckades ändå stoppa fallet. I tom målbur sköt Aaron Palushaj det förlösande 5-3-målet, en seger som innebar tre värdefulla poäng för nästjumbon.

– Första två perioderna tycker jag att vi spelar riktigt bra. Vi skjuter mycket, då ramlar det in puckar också. Det är skönt, kommenterade Marcus Ersson för C More.