MIK

Tredje raka segern för Mora, två mål av Persson

18 november 2017 20:29
#MIKLHF

Moras John Persson klättrar i skytteligan efter två nya kassar i lagets seger mot Luleå. Båda kom i powerplay och dalalaget befäster sin position i tabellen.

Mora fick tidigt i matchen chansen i numerärt överläge, och tog den. John Persson har varit glödhet den senaste tiden, fick pucken i mitten, vände upp och sköt 1-0 via stolpen efter bara 2:39.

Luleå kom till spel med flera tongivande spelare borta, exempelvis saknades både Joey Hishon och Niklas Olausson. Ett decimerat bortalag kämpade sig tillbaka in i matchen och Anton Hedman kvitterade efter elva minuters spel med ett välplacerat skott i jobbig höjd för målvakten Mattias Pettersson i Mora.

Målskytt i tre raka matcher

Matchbilden var ganska likartad i andra perioden. Det vaskades fram lägen åt båda håll där Hedman var nära att bli tvåmålsskytt för Luleå och Jacob Lagacé nära att göra mål för Mora mot sitt gamla lag.

Ett mål skulle det bli i perioden. Det kom efter en snabb spelvändning av Mora där Sebastian Hartmann flippade pucken till Jacob Nilsson som direktsköt in 2-1. Ett snyggt mål och Nilsson har nu nätat i tre raka matcher.

"Det kan inte bli mycket bättre"

Luleå inledde tredje i numerärt underläge, klarade av det och strax därefter tog Emil Larsson saken i egna händer och satte kvitteringen. En stark prestation med aviga dragningar och det var 2-2.

Men Mora har John Persson i laget. Sex minuter in i perioden spelade Mora återigen i powerplay och då slog han till igen. Den här gången med en vacker styrning som borrade sig in i krysset, 3-2 till Mora. Det var hans nionde mål för säsongen och han är nu delad fyra i skytteligan.

Luleå försökte komma tillbaka men Mora höll sin ledning tiden ut.

– Andra och tredje är riktigt bra och starkt av oss att komma tillbaka efter att de gjorde sitt mål i tredje. Det kan inte bli mycket bättre, härlig stämning i arenan också, sa matchvinnaren John Persson till C More efteråt.