Skellefteå segrade i första norrderbyt

21 november 2017 21:27
#LHFSKE

Det var gästande Skellefteå som gick segrande ur det första derbyt på bara några dagar efter att ha utnyttjat Luleås misstag. Det definitiva avgörandet lät vänta på sig till slutet när Jonathan Pudas gjorde mål i powerplay.

Känslor brukar inte vara någon bristvara när Luleå och Skellefteå möts. Det saknades inte här heller, det var närkamper, tacklingar och gruff mest hela tiden.

Första perioden förblev utan mål, men chanser saknades inte. Båda lagen fick chansen i numerära överlägen utan att lyckas spräcka målnollan, men närmast var nog Oscar Möller som prickade stolpen för gästerna.

– Bra fart och bra hockeymatch där ute, man längtar efter de här mötena. Hoppas vi kan komma upp lite mer och få långa anfall, det är en kamp om forecheck just nu, sa Luleås Karl Fabricius till C More i pausen.

Misstagen dyrbara

I den andra perioden bjöd den annars så passningssäkre Niklas Olausson på en riktig indianare i egen zon, ett misstag som gav Adam Pettersson fritt läge vilket han utnyttjade med ett rappt avslut.

Båda lagen hade fler målmöjligheter men både Gustaf Lindvall och Joel Lassinantti spelade riktigt bra i sina respektive mål. Den sistnämnde rev bland annat ner applåder för en av sina räddningar.

I tredje jagade Luleå kvittering, men Skellefteå spelade tätt och stängde ner ytorna på ett effektivt sätt. Med fem minuter kvar visades Luleås Gustav Rydahl ut och det utnyttjade gästerna. Jonathan Pudas fick kanske inte den allra renaste träffen på sitt backskott, men Lassinantti var skymd och pucken seglade förbi fram till 0-2.

Luleå tog ut målvakten men då förlorade Brendan Mikkelson pucken i egen zon och Henrik Hetta kunde retfullt enkelt lägga in den i öppen kasse. Att sedan Johan Forsberg spräckte nollan för Luleå med 55 sekunder kvar betydde inget för var de tre poängen skulle.

– Riktigt bra att komma hit och sno med oss tre poäng. Vi stänger ner dem bra, och skönt att sätta en i powerplay där vi haft det tyngre på slutet. På torsdag kör vi igen, då blir det åka av, sa Skellefteås Jonathan Pudas till C More efter matchen.