ÖRE

Rögle vann i Cam Abbotts tränardebut

21 november 2017 21:41
#RBKÖRE

Rögle hade nio raka förluster med sig i bagaget till hemmamatchen mot Örebro. Den negativa sviten satte laget punkt för med all önskvärd tydlighet när gästerna mosades med hela 6-1.

Cam Abbott har bara haft ett par dagar som huvudtränare för Rögle. Matchen mot Örebro var hans första på posten, och vilken sanslös start han fick.

Spelarna svarade upp bra på nytillskottet på bänken. Melvin Karlsson inledde målskyttet genom att göra sitt första SHL-mål i karriären, fint framspelad av Simon Ryfors efter 10:46.

– Jag hade bestämt innan vilken målgest jag skulle göra, det hade jag tänkt på, kommenterade målskytten Karlsson till C More.

Det var nu några minst sagt lyckade minuter för hemmalaget. Edwin Hedberg avslutade en spelvändning och Bryan Lerg sköt in 3-0 efter lite mer än 14 spelade minuter.

Heltaggat Rögle hade bestämt sig

Örebro var pressat och behövde utdelning omgående i andra perioden. Trots ett par möjligheter i powerplay dröjde dock reduceringen till dess att knappt halva perioden var spelad. Daine Todd satte pucken i nät i spel fyra mot tre.

Men Rögle hade gett sig tusan på att leverera en seger till sin hemmapublik och till sin nya tränare. Jesper Williamsson satte 4-1 och Bryan Lerg gjorde sitt andra mål i matchen fram till 5-1 innan den andra periodvilan.

Det var inget snack om var segern skulle. Cade Fairchild satte 6-1 i tredje perioden och Cam Abbott fick en drömstart som tränare.

– Hockey behöver inte vara så komplicerat, idag spelade grabbarna med stor passion. Vi startade i egen zon och att vara aggressiva där, med rätt intensitet kan man nå långt, sammanfattade Abbott lagets insats till C More efteråt.