Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Rögle jagar seger under Abbotts ledning

21 november 2017 11:30
#RBKORE

Med en ny tränare vid rodret i Ängelholm i Cam Abbott tar nu Rögle ny sats i hopp om att närma sig lagen ovanför i tabellen. Allvaret börjar direkt när klubben är på jakt efter välbehövliga poäng i hemmamötet med Örebro.


Formkollen

Kräftgången fortsätter för Rögle som i lördags föll mot Färjestad med 4-2 på bortaplan. Det var lagets nionde raka förlust och tabelläget skvallrar om att Rögle är ett lag med stora problem och lågt självförtroende. Klubben gör dock allt i sin makt för att hitta rätt i spelet och har anställt Cam Abbott som ny huvudtränare för laget.

Abbott kommer från Växjö där han tränat lagets juniorlag och kommer mot Örebro att göra sin debut på en SHL-bänk som tränare. Nu återstår det att se om det kommer ge Rögle den skjuts som laget så väl behöver i tabellens nedre skikt.

Örebro är laget som gästar Skåne. Ett Örebro som fortsätter att plocka sina poäng genom hårt jobb. Dock blev det inga poäng i lördags när Närkelaget mötte Frölunda i Scandinavium, och fick se sig besegrat med 3-1. Det var Örebros första förlust efter landslagsuppehållet.

Dock var det lagets fjärde raka förlust på bortaplan och frågan är om Örebro kan bryta den trenden eller om problemen utanför Närke fortsätter även under tisdagen?

Läget i lagen

Rögle saknade endast långtidsskadade målvakten Ville Kolppanen och backen Kevin Gagné senast.

Hos Örebro kom inte Joakim Andersson, Daniel Viksten och Daine Todd till spel mot Frölunda. Johan Wiklander är utlånad till Karlskoga i HockeyAllsvenskan.

Notera att

  • Lagen möttes i tisdags i Behrn Arena. Då vann Örebro med 2-0.
  • Rögle vann dock samtliga möten mellan lagen förra året.
  • Tom Wandell i Örebro har gjort poäng i åtta av lagets tio senaste matcher.
  • Daniel Sylwander i Rögle är fortsatt utan poäng denna säsong.
  • Rögle har endast tagit fem av 24 möjliga hemmapoäng denna säsong.
  • Säkra din plats i arenan här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKÖRE.