Frölunda vann borta, Olofsson tvåmålsskytt

21 november 2017 21:51
#MIFFHC

I en match med många ansikten inledde Malmö klart bäst. Spelet jämnade ut sig i andra och Frölunda tog över i tredje. Avgörandet kom på straffar och Victor Olofsson tog sig an hjälterollen för Frölunda.

Odisciplinerat var ordet i den första perioden. Malmö drog på sig sex utvisningsminuter i den första perioden men Frölunda var ännu värre med tio minuter. Vid två tillfällen spelade Malmö fem mot tre, men lyckades inte utnyttja det.

Trots alla numerära överlägen kom periodens enda mål i spel fem mot fem. Johan Olofsson gjorde det på egen hand, bröt in framför mål och överlistade Johan Gustafsson i Frölundakassen, 1-0 till Malmö som var klart hetast i första.

– Jag börjar bli tjatig på mina spelare nu, men vi måste börja spela med mer disciplin. Med undantag av kanske någon så är alla utvisningar onödiga, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

Det blev betydligt bättre disciplin i andra och därmed spelade Frölunda upp sig. Gästerna vände på resultatet efter två snabba mål i mitten av perioden genom Victor Olofsson och Joel Mustonen.

Men all träning i powerplay i den första perioden gav resultat i den andra för Malmö. En enda utvisning utdömdes under perioden. Den drabbade Frölunda och då behövde Malmö bara fyra sekunder för att kvittera till 2-2 genom Carl-Johan Lerby som fick till en riktig pärla.

Spänning ända in i kaklet

Gästerna höjde sig ytterligare ett snäpp i tredje och etablerade långa stunder hårt tryck på Malmö. Jonas Gunnarsson i målet fick jobba hårt och matchen gick vidare till förlängning.

Där hade båda lagen chansen till spel i numerärt överläge och några riktigt feta lägen missades. Istället krävdes en rafflande straffläggning där Victor Olofsson satte den matchavgörande. Han blev därmed tvåmålsskytt och såg till att Frölunda kunde vända hem med två poäng.

– Vi gör en grym tredjeperiod och kunde ha knipit matchen redan där, men starkt av oss att vinna ändå, konstaterade han till C More efter avgörandet.