LHF

Skellefteås förstalina stängde ner Luleå

23 november 2017 21:30
#SKELHF

Skellefteås förstaenhet glänste när ärkerivalen Luleå krossades på torsdagskvällen. Norrlandsderbyt slutade med målrika 7-4 för hemmalaget, där västerbottningarnas förstaenhet låg bakom sex av sju mål.

Hemmalaget kom ut som det klart starkare laget i den inledande perioden i Norrlandsderbyt. Pressen mot Joel Lassinantti i gästernas mål var stundtals bastant och det dröjde inte alltför länge innan det ringde bakom Luleåkeepern. Efter att Isac Lundeström tappat pucken bakom eget mål bjöd Skellefteås förstafemma på en fin upprullning, när Joakim Lindström snappade upp pucken och hittade fram till Pär Lindholm som i sin tur serverade Oscar Möller som fick öppet mål. Västerbottningarna var sedan mer spelförande och chansskapande - och utökade också sin ledning i slutet av perioden genom Jesper Olofsson.

– Det är väl en sådan här start man vill ha i ett derby, med mycket folk på läktaren och bra tryck. Viktigt för oss att göra det första målet, sade Skellefteås Oscar Möller i C More i pausen.

Andra raka derbyvinsten för Skellefteå

Det tog mindre än en minut innan västerbottningarna skulle utöka sin ledning. Ännu en gång var det förstakedjan som skapade oro i gästernas försvar efter att man på nytt kommit i en snabb kontring. Oscar Möller serverade en helt ren Joakim Lindström och 3-0 var ett faktum.

Luleå skulle till slut även de få måljubla. I spel fem mot fyra prickade Patrik Cehlin in 3-1, men när hemmalaget fick chansen i samma spelform något senare, small det återigen bakom Joel Lassinantti. Luleåkeepern fick därmed lämna kassen till förmån för Filip Gustavsson, när Skellefteås förstafemma ännu en gång låg bakom hemmalagets fullträff. Målvaktsbytet tycktes dock ge ny energi för gästerna. Ännu en reducering kom när Robin Kovacs bombade in sitt första mål i Luleådressen och det hängde fler bortamål i luften ju närmare periodsignalen vi kom.

Precis som i den andra skulle Skellefteå utöka ledningen tidigt i akt nummer tre. Pär Lindholm noterades för sitt första mål för kvällen och Skellefteå gick upp till en solid 7-2-ledning innan halva perioden var spelad. Tempot gick därefter ner och Luleå fick in ytterligare två reduceringar i slutminuterna, men det var Skellefteå som skulle gå segrande även ur det andra Norrlandsderbyt för säsongen.