Hemma
Linköping
LHC
Borta
Mora
MIK

Kan Mora stoppa bröderna Olimb?

23 november 2017 11:30
#LHCMIK

Bröderna Ken Andre och Mathis Olimb är Linköpings främsta anfallsvapen för tillfället och öser in poäng. Mot Brynäs senast gjorde duon sex poäng. Kan Mora få stopp på de glödheta bröderna och förlänga sin segersvit?


Formkollen

Linköping ångar på just nu och tog andra raka vinsten på tisdagen hemma mot Brynäs med 4-3 efter förlängning. Östgötarnas form är riktigt vass med sju vinster på de nio senaste matcherna. På hemmais är förra veckans förlust mot HV71 den enda plumpen i protokollet de sex senaste matcherna i Saab Arena.

Mora har verkligen vänt på skutan efter att ha haft en trevande inledning på säsongen. Dalaklubben har den senaste tiden hittat ett sätt att vinna på och är just nu inne i en svit med tre raka segrar. På bortais har klubben vunnit tre av de fem senaste.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Detta blir första gången den här säsongen som lagen ställs mot varandra.
  • Moras John Persson har gjort fem mål och sex poäng de senaste tre matcherna. Läs mer om John Persson i denna veckas stafettintervju. 25-åringen berättar öppenhjärtligt om sin karriär och årets säsong.
  • Linköpings brödraduo, Mathis och Ken Andre Olimb är i sanslös form. I senaste matchen gjorde de sex poäng tillsammans och har de fem senaste matcherna gjort 17 (!) poäng. Ken Andre har varit snäppet vassare med nio av dem.
  • Moras målvakt Christian Engstrand är fostrad i Linköping. 29-åringen gjorde totalt nio säsonger för östgötarna innan han flyttade till AIK inför säsongen 2014/2015.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCMIK