Mustonens succé fortsätter - Frölunda vann igen

23 november 2017 21:25
#FHCRBK

Mål för tredje matchen i rad - Joel Mustonen har verkligen hittat rätt i Frölunda. Mot Rögle slog nyförvärvet åter till i lagets storseger.

Stärkta av 6-1-krossen senast gick Rögle ut redo att utmana Frölunda. Och visst stod Skånelaget upp väl i matchupptakten i Scandnavium, även om det var Frölunda som styrde spelet. Justin Pogge svarade för ett par fina räddningar innan Rögle efterhand kunde flytta fram spelet.

Det höll också på att ge utdelning, men en liggande Johan Gustafsson lyckades på något vis stoppa Ludvig Rensfeldt från att raka in en retur. Istället skulle Frölunda återta kommandot och i en spelvändning skickade Ryan Lasch med 16 minuter spelat in 1-0. Adam Alqmuist fyllde sedan på genom att kruta in tvåan, ett powerplaymål som kom bara elva sekunder före vilan.

Almquist med tre poäng

Direkt i mittenakten gav Rögle bort pucken till Christoffer Ehn som var mycket nära att utöka. Bara tre minuter senare kom ändå 3-0, inprickat av Joel Mustonen i en spelvändning. Målet var den succéartade värvningens tredje på lika många matcher och betydde klar ledning för Frölunda, som fullständigt dominerade mittperioden.

Den dominansen höll i sig i tredje, men då stack istället Rögle upp i boxplay med ett reduceringsmål genom Tylor Matson. Frölunda replikerade omedelbart i samma fem mot fyraspel genom Adam Almquist och Ponthus Westerholm styrde in 5-1 åtta minuter från slutet. Framspelningen stod Almquist för, som totalt noterade tre poäng. Vinsten var Frölundas tredje i följd samtidigt som Rögle åkte på en tuff smäll.

– Vi måste vara mer desperata. In framför mål och vilja göra mål. De gör mål på sina chanser, det tynger oss lite, sade Daniel Sylwander i C More.