• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Hemma
Mora
MIK
Borta
Växjö
VLH

Calof och powerplay Växjös segervapen

25 november 2017 17:27
#MIKVLH

Växjö tog sin sjätte raka bortaseger i och med 1-4 mot Mora. Efter att Mora varit det bättre laget i första perioden vände Växjö i andra via tre snabba mål i numerärt överläge. Andrew Calof trivdes alldeles utmärkt och satte tre av gästernas mål.


Serieledarna på besök, som dessutom vunnit sina fem senaste bortamatcher. Då satsade Mora på full fart framåt för att dra nytta av det fina självförtroende som laget skaffat sig den senaste tiden.

Utdelningen kom efter dryga 15 minuters spel när Steven Seigo fångade pucken vid blålinjen, avancerade ett par meter för att sedan bomba in den i krysset bakom Viktor Andrén i bortakassen.

Men med Växjö kan det gå undan. En och en halv minut senare bröt gästerna pucken i mittzon, Elias Pettersson spelade fram Andrew Calof och så var det kvitterat, 1-1.

– Mora kom ut klart bäst och gör 1-0 ganska väntat, kommenterade Växjös Elias Pettersson till C More.

– En bra period av oss där forwards checkar dem riktigt hårt, menade Moras Steven Seigo.

Avgörande minuter

Andra startade i samma stil, men efter halva perioden började Mora dra på sig utvisningar. I spel fem mot tre satte Brendan Shinnimin 1-2 och sedan bara fortsatte Växjö med en dödlig effektivitet i numerärt överläge.

Efter fem mot tre följde fem mot fyra och mål av Andrew Calof. Några minuter senare var det dags igen när Matias Lassen satt utvisad. Calof slog till igen och hans hattrick var ett faktum, 1-4 på resultattavlan. Robert Rosén hade assist på alla tre målen i mittperioden och sa så här i pausen till C More.

– En jämn period där vi utnyttjar alla våra powerplay. Det är viktigt att vi har ett vapen i den spelformen, det visar sig idag.

Rycket i andra perioden vann matchen för Växjö. Mora försökte i tredje att komma tillbaka till sitt aggressiva spel, men gästerna hade ganska bra kontroll på händelserna. Totalt sett var det en jämn och tät drabbning, men Växjös skicklighet i powerplay kunde inte Mora matcha.

– De är skickliga och gör mål på sina chanser. Jag tycker att vi fortsätter att spela bra i tredje också och är stolt över insatsen. Det är deras powerplay som avgör, sammanfattade Moras Emil Bejmo till C More.

– Vårt boxplay var bra och vårt powerplay gjorde också sitt jobb kan man säga. Det är alltid kul att hjälpa till för att laget ska vinna, sa Växjös Andrew Calof, tremålsskytten som får sista ordet.