Adam Reideborn magisk i Djurgårdens bortaseger

23 november 2017 21:22
#HV71DIF

Djurgården är tillbaka på vinnarspåret efter bortavinst mot HV71 på torsdagen. Det ska stockholmarna tacka burväktaren Adam Reideborn för. 25-åringen stod emot hemmalagets bombardemang och gjorde 43 räddningar.

HV71 fick en drömstart på mötet med Djurgården när Lawrence Pilut gjorde 1-0 efter bara några minuters spel. Backen avslut tog på en djurgårdsback och ställde Adam Reideborn. Gästerna skulle dock komma tillbaka när Markus Ljungh, assisterad av comebackande Andreas Engqvist, prickade in 1-1 i krysset i powerplay. Stockholmarna var inför matchen SHL:s svagaste lag i spelformen, men när de fick chansen i sitt andra numerära överläge rasslade det i nätet igen. Efter videogranskning dömdes dock målet bort. (Se situationen nedan). Innan perioden var slut skulle dock gästernas vändning fullbordas. JVM-aktuelle Axel Jonsson-Fjällby styrde mycket elegant in Linus Hultströms avslut från blålinjen.

I inledningen av den andra perioden kom HV71 ut och pressade ordentligt för en kvittering. En snabb omställning senare och det var 1-3 på resultattavlan istället. Återigen fanns Andreas Engqvist med i förarbetet på Patrik Lundhs mål. HV71 slogs med näbbar och klor för att få in en reducering i akten men gästernas målvakt Adam Reideborn stod långa stunder på huvudet och nekade hemmalaget ett mål vid flera tillfällen.

"Helt klart rättvist"

I den tredje perioden släppte HV71 på alla bromsar och gjorde allt för att få hål på Reideborn igen. Det visade sig dock vara ett omöjligt uppdrag även i den tredje perioden och istället skulle Axel Jonsson-Fjällby göra sitt andra för kvällen när han spikade slutresultatet 1-4 i tom målbur. Fjällbys dubbla kassar till trots, matchens gigant var Reideborn som gjorde smått otroliga 43 räddningar när Djurgården bröt sin förlustsvit på två matcher och befäste tredjeplatsen.

– Resten av matchen, efter de första minuterna, tycker jag att vi spelar riktigt bra och det är helt klart rättvist. Han är riktigt bra idag och Adam håller oss kvar i matchen i slutet av andra. I stunderna när det står och väger gör han flera räddningar som får hela laget att växa, sa Djurgårdens Patrik Lundh i C More.