Brynäs plockade andra raka

25 november 2017 20:50
#ÖREBIF

Formstarke Juuso Ikonen såg till att Brynäs plockade med sig samtliga tre pinnar från Örebro. Trots en stark upphämtning av närkingarna i den andra akten, såg finländaren till att fixa andra raka segern för Brynäs i den tredje perioden.

Det var en böljande och jämn tillställning mellan Örebro och Brynäs på lördagskvällen. De stora chanserna var få och det blev en kommunikationsmiss som bäddade för det första målet. När Eero Kilpeläinen gick ut bakom kassen för att stoppa pucken för Arvid Aronsson kom istället Marcus Westfält som snappade åt sig pucken och serverade en helt ren Samuel Asklöf. Asklöf gjorde inga misstag när han fick öppet mål och kunde med knappa minuten kvar av perioden skjuta in 1-0 för Brynäs.

Örebro med stark upphämtning

Örebro tog över allt mer och var det något hetare laget i mittenakten. Närkingarna fick tidigt ett jätteläge när Marcus Weinstock och Daniel Viksten vann puck på offensiv blå och kom i ett två mot ett-läge, där den sistnämndes avslut tog i ramen. När det länge hängde ett kvitteringsmål i luften kom istället 2-0 för bortalaget. Jakob Blomqvist tog sig in över förlängd mållinje och hittade så småningom fram till Johan Alcén som hittade luckan vid Kilpeläinens första stolpe.

Hemmalaget skulle dock få sin efterlängtade utdelning och också komma tillbaka. Libor Hudacek stod för en hård och elegant passning som skar igenom Brynäszonen och hamnade hos Tyson Spink - som i sin tur behärskat satte 1-2 i det bortre krysset. Kort därefter kom också 2-2 när Glenn Gustafsson tog vara på en retur från Brynäskeepern och det oavgjorda resultatet stod sig perioden ut.

Den tredje var fortsatt böljande med ett visst övertag för Örebro. Bröderna Spink skapade ständig oro i Brynäsförsvaret och det kändes under långa perioder som att hemmalaget skulle få måljubla. Istället tystade gästerna hemmapubliken när Juuso Ikonen klev fram. I en snabb omställning sköt finländaren in 3-2 bakom sin landsman vilket blev det matchavgörande målet. Örebro skapade aldrig det där sista trycket mot Brynäskassen och Gävlelaget kunde hålla undan och plocka med sig samtliga tre poäng från Närke.