RBK

Stekhete Engqvist hjälte för Djurgården

25 november 2017 20:30
#DIFRBK

I en underhållande, fartfylld och händelserik tillställning blev Djurgårdens Andreas Engqvist stor hjälte. Trots att Rögle öppnade bäst och också tog en tvåmålsledning, gick mötet till övertid där stekhete Engqvist satte avgörande 4-3.

Rögle var det helt klart starkare laget i inledningen av den första perioden på Hovet. Ängelholmarna skulle också få utdelning efter drygt tre minuters spel när Bryan Lerg utnyttjade en snabb omställning. Djurgården kändes rejält tillbakapressade och sex minuter senare var det dags igen. Juhamatti Aaltonen stod för ett starkt förarbete när han serverade en helt ren Edwin Hedberg vid Adam Reideborns högra stolpe och vi hade 2-0 för bortalaget.

Rögle fortsatte på den inslagna vägen, men det skulle komma en reducering från hemmalaget. I spel fem mot fyra rakade Jonathan Davidsson in pucken i öppen kasse, efter att Emil Kruse släppt retur på Calle Riderwalls avslut.

Trots att det ännu en gång var Rögle som kom ut starkare, skulle Djurgården vända på matchen i den andra perioden. Först såg Andreas Engqvist till att styra in kvitteringen från nära håll och när Mathias From tappade pucken vid egen blålinje kom också 3-2. Engqvist bröt sig djupt in i offensiv zon innan han hittade fram till Patrik Lundh som satte 3-2 bakom Kruse.

– Vi är klart nöjda med andra perioden. Vi lyfter upp oss rejält från första som vi inte alls är nöjda med. Skönt att vi fick in lite puckar, så vi får lite att jobba på i sista nu, summerade Djurgårdens Andreas Engqvist för C More i pausen.

Underhållande och dramatisk avslutning

Den tredje perioden blev en fartfylld och chansrik historia. Båda lagen turades om att skapa fina möjligheter där matchens räddning gjordes av Emil Kruse. När Axel Jonsson-Fjällby serverade Andreas Engqvist i slottet stod Kruse för en kvick sidledsförflyttning och kunde styra undan pucken med sin plockhandske.

När Gustav Possler och Alexander Urbom visades ut för holding respektive tripping fick Rögle chansen i spel fem mot tre - och där skulle det smälla. Efter en smärre kaotisk situation framför Adam Reideborn där pucken studsade och till och med prickade ramen, kunde till slut Bryan Lerg bli tvåmålsskytt med ett tungt slagskott. Slutsekunderna av perioden blev dramatiska när Djurgården jagade ett ledningsmål men fick istället med sig en utvisning. Tvåminutaren hängde med in till efterföljande förlängning där Andreas Engqvist blev stor hjälte när han från nära håll sprätte in avgörande 4-3, precis samtidigt som Rögle blev fullt lag. Målet blev en fin avslutning på Engqvists lyckade afton, där han stod för två mål och en assist.