Hemma
Luleå
LHF
Borta
Karlskrona
KHK

Två lag i jakt på trendbrott

24 november 2017 15:00
#LHFKHK

Luleå med tre raka förluster och två svidande derbynederlag är nu i jakt på att åter starta en vinnande trend. Under lördagen tar man emot Karlskrona i hemmaborgen. Ett Karlskrona som fortfarande jagar sin första bortaseger för säsongen.


Formkollen

Det är två lag med en dyster formkurva som ska göra upp om tre viktiga poäng under lördagskvällen när Luleå tar emot Karlskrona. Luleå kommer till spel med tre raka förluster i bagaget, och bland dessa finns två svidande derbyförluster mot rivalen Skellefteå. Senast var det också ihåligt bakåt för Luleå som släppte in hela sju mål i Skellefteå Kraft Arena.

Nu siktar Luleå på att samla kraft och att på hemmaplan hitta tillbaka till det vinnande spåret igen. På hemmaplan är Luleå också erkänt starka där man tagit 19 av sina 29 poäng.

Karlskrona är också på jakt efter ett trendbrott. Men där handlar det om bortaspelet. Karlskrona har fortfarande inte vunnit på bortaplan och endast två poäng är inspelade utanför Blekinges gränser. Ett facit som naturligtvis inte håller om man vill klättra i tabellen.

Rent formmässigt är inte Karlskrona i något vidare slag heller då man föll senast mot Brynäs med 1-3 och det var lagets sjunde förlust på de nio senaste matcherna.

Läget i lagen

Luleå fick klara sig utan Joey Hishon, Petter Emanuelsson och Jan Sandström i senaste matchen.

För Karlskrona saknades Ludwig Blomstrand och Marcus Paulsson senast.

Notera att

  • Lagens första möte denna säsong vann Luleå med 1-0 efter övertid.
  • Karlskrona har släppt in minst tre mål i varje bortamatch man spelat denna säsong.
  • Anton Hedman i Luleå har gjort poäng i fyra raka matcher.
  • Robin Kovacs gjorde sitt första SHL-mål i senaste omgången.
  • Johan Harju i Luleå spelar mot Karlskrona sin 501:a SHL-match i karriären.
  • Säkra din plats i arenan! Köp biljetter här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFKHK.