Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Linköping
LHC

Frölunda går för fjärde raka mot Linköping

24 november 2017 15:00
#FHCLHC

Formstarka lagen Frölunda och Linköping har mött varandra två gånger under säsongen och göteborgarna har segrat i båda plus sista mötet förra säsongen. Fortsätter Frölundas segertåg eller kan Linköping få revansch?


Formkollen

Det är två formstarka lag som möts under lördagseftermiddagen i Scandinavium. Hemmalaget Frölunda har vunnit tre raka matcher, två av dem har kommit på hemmais. Tittar vi lite längre tillbaka ser vi att Frölunda har fyra vinster på de tio senaste.

Under samma period har Linköping vunnit åtta av tio matcher. Även östgötarna har segrat i tre raka och har vunnit de två senaste bortamatcherna. Klubben har dock haft förtvivlat svårt mot just Frölunda och det återstår att se om de kan skrämma bort Frölundaspöket under lördagen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Det här blir tredje gången lagen möts den här säsongen. Frölunda har vunnit de båda tidigare matcherna, senast 4-0 i Scandinavium efter att Johan Mattsson hållit nollan. Göteborgarna vann också sista mötet i fjol och har tre raka segrar mot östgötarna.
  • Backen Adam Almqvist gjorde två mål och en assist senast. Även Ryan Lasch gjorde tre (1+2) poäng i segern mot Rögle.
  • Joel Mustonen har nätat i alla tre matcher han gjort för Frölunda sedan han värvades - snacka om succé för finländaren.
  • Linköpings målvakt Jacob Johansson höll nollan mot Mora i torsdags.
  • Mathis Olimb, som avgjorde mot Mora, har sex poäng de tre senaste matcherna. Norrmannen har även ett förflutet som publikfavorit i Scandinavium. Han gjorde fem säsonger för klubben med 173 poäng som facit.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCLHC