Matson, Lerg och Connolly sänkte Frölunda

28 november 2017 21:20
#RBKFHC

Rögles anfallstrio med Jack Connolly, Bryan Lerg och Taylor Matson stod för sex poäng tillsammans och var den avgörande faktorn när tabelljumbon besegrade Frölunda inför lyriska hemmafans.

Rögle, som haft en tung period bakom sig resultatmässigt, kom ut som skjutna ur en kanon i hemmamötet med formstarka Frölunda på tisdagen. De grönklädda radade upp heta målchanser, tvingade Johan Mattsson till flera bra räddningar och Roger Rönnberg att ta timeout. Sedan, mitt i pressen från hemmalaget, gjorde Frölunda 0-1, detta på sitt första skott på mål i matchen. Lias Andersson serverade Victor Olofsson med en flippassning som Olofsson satte i bortre krysset för sitt femte mål de fem senaste matcherna. Rögle skulle dock få in en kvittering i perioden och det var inte helt oförtjänt när Jack Connolly rakade in Bryan Lergs passning. I periodpausen hyllade sedan Lias Andersson sin lekkamrat Victor Olofsson.

– Det är bara att ge han (Olofsson) pucken så sätter han dit den, han har bästa skottet i ligan enligt mig, sa Andersson i C More.

Andersson skulle sedan se till att göteborgarna gjorde 1-2. Simon Hjalmarsson slog en skottpassning till talangen som kom direkt från utvisningsbåset. Pucken var i knähöjd men den kommande JVM-stjärnan lyckades mycket elegant styra pucken förbi Emil Kruse på volley.

Fantastisk hemmapublik

Lias Andersson var verkligen i hetluften i matchen och när han utvisades på nytt skulle 2-2 falla. Den här gången var det matchens andra förgrundsfigur Bryan Lerg - som stod för en ny framspelning - nu till Taylor Matson som lyfte dit 2-2 med en backhand. Två utvisningar på kort tid för Frölunda och spel fem mot tre skulle ge Rögle ledningen för första gången i matchen. Jack Connolly satte då sin andra kasse för kvällen från nära håll.

Den tredje perioden handlade för det mesta om Emil Kruse mot Frölunda och den kampen skulle burväktaren vinna, men han skulle släppa ytterligare en puck förbi sig. Innan dess hade dock Taylor Matson gjort sitt andra mål när han skrinnade sig förbi Adam Almqvist och gjorde 4-2 till hemmalaget. Matchen slutade alltså 4-3 till Rögle som i slutsekunderna bars fram av en fantastisk hemmapublik i Lindab Arena.

– Det var en bra match med kamp från oss i 60 minuter, det har vi pratat om hela säsongen att vi ska göra. Vi kämpade mycket i kedjan och det gav resultat med några mål idag. Det är bara att tacka hemmapubliken som stannat hos oss och är fantastiska i varje match, sa Rögles Taylor Matson i C More.