• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Örebro
ÖRE

Tabelltrean tar emot ett formsvagt Örebro

30 november 2017 11:30
#DIFÖRE

Djurgården har på de tio senaste matcherna endast förlorat tre matcher. Gästande Örebro har på lika många matcher endast vunnit två. Kan gästerna få stockholmarna på fall eller kan Djurgården försvara sin tredjeplats?


Formkollen

Djurgården ligger fortfarande på en tredjeplats i tabellen, men med bara två poäng färre jagar både Skellefteå och Linköping - två lag som drabbas samman ikväll. Nu ska stockholmarna försvara tredjeplatsen när Örebro gästar Hovet. Djurgården har på tio hemmamatcher endast tappat fem poäng på hemmaplan. På de fem senaste matcherna har stockholmarna endast två förluster, varav en kom efter straffar mot Växjö. Kikar vi tillbaka ytterligare så har Djurgården på de 10 senaste matcherna vunnit sju matcher.

Gästande Örebro har en desto dystrare form och kommer till Hovet med fyra raka förluster i bagaget. Tittar vi tillbaka tio matcher även hos gästerna så har närkingarna endast vunnit två av dem. Senast Örebro gästade Hovet i slutet av oktober vann Djurgården med 2-1. Efter en jämn inledning kunde hemmalaget sen ta ledningen med 2-0. Därefter fick Marcus Weinstock in en reducering för gästerna, men närmare än så kom inte Örebro.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Axel Jonsson-Fjällby noterades för sitt förstaa SHL-mål senast Örebro var på besök, sedan dess har 19-åringen nätat tre gånger till. Två av de målen kom så sent som den 23 november mot HV71.
  • Marcus Weinstock har svarat för assist två matcher i rad, men senast Weinstock hittade nätmaskorna var mot just Djurgården den 24 oktober.
  • Senast Örebro gästade Hovet vann stockholmarna med 2-1.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFÖRE.