• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Växjö
VLH

Fernström stabil - Brynäs tog ny seger

2 december 2017 18:10
#BIFVLH

Efter en tung höst har Brynäs fått upp ångan. På lördagen landade laget sin fjärde raka seger - sedan serieledande Växjö stoppas av Linus Fernström.


Med en uppåtgående formkurva gick Brynäs ut i hemmaborgen och satte serieledaren i omedelbar gungning. Bara 2.34 hade spelats när Växjömålvakten Viktor Andrén missade att stoppa pucken bakom mål, något som Jesper Jensen utnyttjade genom att snabbt hitta in till Kevin Clark. Den stekhete kanadensaren vinklade in 1-0 bakom Andrén och Brynäs var i ledning.

Den ledningen var knappast missvisande, då hemmalaget fortsatte att kontrollera matchupptakten. Växjö blev kvar långa stunder i egen zon och Lucas Carlsson hade ett skott i stolpen. Ett par minuter före periodvilan kom även nästa hemmamål. Aaron Palushaj spelade fint fram Ryan Gunderson, som från central position tog ett snabbt avslut som letade sig in i nätmaskorna.

Sjödin nöjd: "Vi är det bättre laget"

Mittperioden hann sedan knappt starta innan Marcus Ersson gick i isen, sänkt av Brendan Shinnimin som fick lämna med ett matchstraff. I det efterföljande powerplayspelet fick Brynäs till stunder av starkt tryck, men utan att bryta igenom Växjöförsvaret. Halvvägs in i matchen var Clark sedan en stolpträff från att utöka ledningen. Spelet vände direkt med en stor möjlighet för Andrew Calof, men då stod Linus Fernström rätt i Brynäsmålet.

Växjös offensiva grepp skruvades åt ytterligare i den tredje perioden. Utdelningen dröjde däremot för gästerna, men med sex minuter kvar på klockan drev Joel Persson upp en attack som Erik Josefsson avslutade till reducering. En storspelande Fernström såg till att det blev matchens sista fullträff. Målvakten noterade 96,77 i räddningsprocent, en insats som förlängde Brynäs segerrad.

– Glädje, jätteskönt. Jag tycker att vi är det bättre laget över tre perioder, summerade Tommy Sjödin för C More efter lagets fjärde raka vinst.