Örebros hjälte - Manninen bröt förlustraden

2 december 2017 17:50
#ÖREHV71

Fem raka nederlag i bagaget - då ordnade finländarna ett välkommet trendbrott för Örebro. Sakari Manninen sköt alla målen när HV71 slogs tillbaka med 3-0.

Det första målet skulle dröja i Behrn Arena, men tempot var däremot högt redan från start mellan Örebro och HV71. Piggast kom gästerna ut, mot ett formsvagt hemmalag som hade svårt att hänga med till en början. En stor anledning till det var de många utvisningar som Örebro drog på sig. HV71 fick chansen i fyra numerära överlägen i den första perioden, men närmare än en styrning tätt utanför av Robin Figren kom inte laget.

Istället hade Jere Sallinen ett jätteläge när han precis lämnas utvisningsbåset. Marcus Weinstock var även han mycket nära, men stoppades av Fredrik Pettersson-Wentzel som väntade ut motspelarens dragning. Målmässigt var ställningen därför oförändrad efter den första perioden, men i andra skulle Örebro ta kommandot.

Sundblad: "Det är så man vinner"

Tre minuter in kom närkingarna loss i en omställning. Sakari Manninen spelade över till Jere Sallinen som prickade sargen, innan Manninen själv slog returen i nät. Ledningen såg samme Manninen till att dubbla när han något senare lyfte in en backhand till 2-0 för Örebro. Övertaget var en rättvis utdelning för laget, som skapade flera fina chanser i perioden.

I slutakten hade HV71 en puck som dansade på mållinjen bakom Kilpeläinen, men Daine Todd hann rensa undan. Samme Todd lyfte med nio minuter kvar sedan iväg en passning som Manninen fiskade upp, väggspelade med Sallinen och sedan fullbordade sitt hattrick. Tillsammans med den hundraprocentiga målvakten och landsmannen Kilpeläinen blev Manninen stor hjälte för Örebro. Närkelaget vann med 3-0, något som bröt den långa förlustsviten.

– Det var en bra match, jätteviktiga poäng självklart. Skönt att se också hur vi jobbar hårdare. Alla måste jobba, även de skickliga spelarna måste göra grovjobbet. Det är så man vinner, förklarade tränaren Niklas Sundblad i segerintervju med C More.