• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Stark bortatrea lyfte Malmö i tabellen

2 december 2017 18:00
#FHCMIF

Frölunda var i ledning efter en dominant första period, men inför Scandinaviums publik vände Malmö till seger och tog klivet förbi göteborgarna.


Frölunda trampade på gaspedalen direkt på lördagen och Joel Lundqvist var efter 15 sekunder nära att få Scandinavium att explodera. Men istället för hemmaledning stack Malmö efter en tung start upp i ett anfall, där Lars Bryggman satte fram klubban och styrde in Stefan Wargs backskott. Repliken från Frölunda lät dock inte vänta på sig. Bara en minut senare fick Ryan Lasch utrymme i numerärt överläge och då satt 1-1 i nättaket.

Vändningen skulle också fullbordas av Joel Mustonen. Höstens succéartade värvning fångade med en kvart spelad upp pucken efter ett blockerat avslut och överlistade Oscar Alsenfelt till 2-1. Ledningen hade kunnat vara större, för under periodens slutdel var det Frölunda som bet sig fast offensivt under långa stunder.

Stark slutpress - Malmö höll undan

Till mittenakten skulle matchbilden förändras helt och istället var det där Malmö som tog över totalt. Kvitteringen kom redan 1.07, distinkt inprickat av Nils Andersson i powerplay, och därifrån radades avsluten mot Johan Gustafsson. Frölundamålvakten stod pall för det mesta, men med två sekunder kvar till vilan gick det inte längre. Rhett Rakhshani serverade då Matias Lassen öppet nät och Malmö var i ledning.

En halvminut in i slutperioden hade den ledningen utökats till 2-4, sedan Fredrik Händemark bjudits på ett friläge av Adam Almquist. Spelmässigt kopplade Frölunda ett tydligt grepp och Rasmus Dahlin forcerade sex minuter från slutet in reduceringen. Närmare kom dock inte göteborgarna, som gick poänglösa på nytt. Malmö däremot vann med 3-4 och passerade i tabellen.

– Det är en jämn match, men en stark krigarinsats. En bra laginsats idag. Det är jag jäkligt stolt över, sade målskytten Lars Bryggman till C More.