Luleå vände och vann - igen

2 december 2017 17:43
#LHFLHC

Det var ett blekt Luleå vi fick se i inledningen och efter första perioden ledde gästerna med 2-0. Men det var ett helt nytt hemmalag i andra perioden, som vände till 3-2 som också blev slutresultatet efter en mållös sistaperiod.

Det var Linköping för hela slanten i den första akten och hemmalaget skapade egentligen ingenting framåt. Först var Fredrik Karlström närmast att ge gästerna ledningen men pucken tog i den vänstra stolpen bakom Joel Lassinantti. Bara 30 sekunder senare kom ledningsmålet genom Jimmy Andersson. Matchens första utvisning drabbade Linköping och Eddie Larsson som fick sätta sig två minuter för en cross-checking på Olausson. Med tanke på Luleås effektiva powerplay senast mot Växjö med fyra mål på två och en halv minut var det många som trodde att kvitteringen skulle komma - men den uteblev. Hemmalaget fick inte alls till sitt spel i numerärt överläge och istället utökade gästerna ledningen till 2-0 genom Nick Sörensen innan den första perioden var över.

Helt nytt Luleå

Det var ett helt nytt hemmalag som kom till spel i den andra perioden. Inom loppet av fem minuter i mittenakten hade hemmalaget redan haft fler skott på mål än under hela den första perioden. Efter tio minuter kom reduceringen när Einar Emanuelsson utmanade tre LHC-spelare på egen hand och la pucken till höger om Gustavsson och in i mål. Bara drygt en och en halv minut senare kom även kvitteringen genom Daniel Sondell, ett mål som man valde att ringa på för att se om det var spelare i målgården.

Därefter svängde det fram och tillbaka med frilägen för båda lagen, men det var hemmalaget som till slut fick in pucken efter att Einar Emanuelsson drivit in i offensiv zon och hittade Niklas Olausson uppe vid tekningscirkeln. Olausson som klev in i banan kunde sedan distinktivt sätta 3-2 till hemmalaget.

– Det hade varit svårt att vara sämre än första men vi kommer ut som ett helt nytt lag. Det är starkt av oss att slå om. Sen om vi är värda tre mål eller inte är en annan sak, sa Niklas Olausson till C More efter vändingen.

Den tredje perioden var tillknäppt till en början och efter tio minuter hade Linköping endast skjutit ett skott på mål, Luleå noll. Men det var Linköping som styrde och ställde, trots det förblev den sista perioden mållös vilket innebar att Luleå kunde vända 2-0-underläge till en seger för andra matchen i rad.

– Vi skapar mycket chanser men vi borde göra mer mål. De gör mål på sina chanser men jag tycker det är femton minuter i andra perioden som ställer till det för oss, sa Linköpings tränare Dan Tangnes till C More efter matchen.