Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

Hemsöker Luleås powerplay även Linköping?

2 december 2017 10:00
#LHFLHC

Luleå stod för en sanslös vändning mot serieledande Växjö på torsdagen och vände på två minuter och 38 sekunder underläge 1-3 till ledning 5-3 och seger. Tar laget en ny skalp mot formstarka och täta Linköping?


Formkollen

Luleå har verkligen imponerat i de två senaste matcherna efter att dessförinnan förlorat tre raka. 6-0-segern mot Karlskrona följdes upp av vinst med 5-3 borta mot serieledande Växjö efter en uppvisning i powerplay med totalt fem mål i spelformen. Fyra av målen föll på två minuter och 38 sekunder i den tredje perioden för en sanslös vändning från underläge 1-3 till seger 5-3.

Linköping visade att förlusten mot Frölunda endast var ett gupp i vägen för på torsdagen nollade östgötarna Skellefteå hemma i Saab Arena och vann med 2-0 efter mål av Derek Roy och Daniel Olsson-Trkulja. Linköping har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och är ett av SHL:s formstarkaste lag.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden. Andrew Gordon gör comeback efter fem matchers avstängning.

Notera att

– Luleås samtliga fem mål mot Växjö kom i powerplay.

– Linköping har hållit två nollor de tre senaste matcherna. En av Jacob Johansson och en av Jonas "Monstret" Gustavsson senast.

– Lagen har mötts två gånger, båda matcherna har avgjorts i förlängning och båda har slutat med bortaseger, en för varje lag.

– Niklas Olausson har två mål och en assist mot Linköping under säsongen. De tre senaste har spelgeniet gjort sju poäng, varav sex assist. Även Robin Kovacs är i grym form med fem mål och två assist de tre senaste matcherna.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFLHC.