• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

Hemsöker Luleås powerplay även Linköping?

2 december 2017 10:00
#LHFLHC

Luleå stod för en sanslös vändning mot serieledande Växjö på torsdagen och vände på två minuter och 38 sekunder underläge 1-3 till ledning 5-3 och seger. Tar laget en ny skalp mot formstarka och täta Linköping?


Formkollen

Luleå har verkligen imponerat i de två senaste matcherna efter att dessförinnan förlorat tre raka. 6-0-segern mot Karlskrona följdes upp av vinst med 5-3 borta mot serieledande Växjö efter en uppvisning i powerplay med totalt fem mål i spelformen. Fyra av målen föll på två minuter och 38 sekunder i den tredje perioden för en sanslös vändning från underläge 1-3 till seger 5-3.

Linköping visade att förlusten mot Frölunda endast var ett gupp i vägen för på torsdagen nollade östgötarna Skellefteå hemma i Saab Arena och vann med 2-0 efter mål av Derek Roy och Daniel Olsson-Trkulja. Linköping har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och är ett av SHL:s formstarkaste lag.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden. Andrew Gordon gör comeback efter fem matchers avstängning.

Notera att

– Luleås samtliga fem mål mot Växjö kom i powerplay.

– Linköping har hållit två nollor de tre senaste matcherna. En av Jacob Johansson och en av Jonas "Monstret" Gustavsson senast.

– Lagen har mötts två gånger, båda matcherna har avgjorts i förlängning och båda har slutat med bortaseger, en för varje lag.

– Niklas Olausson har två mål och en assist mot Linköping under säsongen. De tre senaste har spelgeniet gjort sju poäng, varav sex assist. Även Robin Kovacs är i grym form med fem mål och två assist de tre senaste matcherna.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFLHC.