Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Färjestad
FBK

Returmöte - Färjestad vill förlänga bortasviten

2 december 2017 10:00
#KHKFBK

För andra kvällen i följd gör de upp i samma arena. Karlskrona jagar snabb revansch på Färjestad, en formstark tabelltvåa som har chans att landa sin fjärde raka vinst på bortais.


Formkollen

Karlskrona är inne i en längre svacka. Sett till de tolv senaste matcherna har Blekingelaget endast vunnit tre, en resultatrad som betyder kamp i bottenskiktet. Onsdagen innehöll ändå ett starkt trendbrott, då KHK plockade säsongens första bortavinst via 4-2 i Malmö. På fredagen hade laget chansen på att följa upp med en ny seger, men det första av två möten med Färjestad slutade i förlust. Värmlänningarna tog tidigt ledningen och höll undan till siffrorna 2-5.

– Vi tävlar inte riktigt. Vi möter ett väldigt bra lag för dagen, det ska vi ha klart för oss. De är skickliga med pucken och vi tappar ett par-tre skär här och där. Vi kommer inte åt dem, analyserade Ove Molin i C More efter nederlaget.

Fredagskvällens resultat var ytterligare en seger i raden för Färjestad. Johan Pennerborns starka lagmaskin har verkligen hittat formen, med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Det ger en andraplats i tabellen och efter trepoängaren igår skiljer bara fem poäng upp till serieledande Växjö. I 5-2-vinsten över Karlskrona var det Michael Lindqvist som öppnade målskyttet för Färjestad, innan laget i en smått dramatisk slutperiod punkterade med två mål i öppen målbur.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Som utlovat gjorde Alexander Johansson comeback i fredagens möte. Det var Färjestadskaptenens andra återkomst den här hösten efter skada.

– Filip Cruseman stod för ett av Karlskronas reduceringsmål och satte punkt för sin svit på nio poänglösa matcher.

– I back-to-back-mötets första rond klockades två backar för mest istid. David Printz i Karlskrona noterade 21:33, medan Färjestads Jesse Virtanen spelade 23:04.

– Färjestad trivs på sina resor - värmlänningarna har vunnit sina tre senaste bortamatcher.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKFBK.