Lindvalls storspel frälste Skellefteå

2 december 2017 20:40
#RBKSKE

Rögle sköt 39 skott mot en storspelande Gustaf Lindvall - och bjöd stundtals på stor dominans. Trots det plockade Skellefteå samtliga tre poäng, efter att bland annat västerbottningarnas heta powerplayformation återigen gjort sig påmind.

Den inledande perioden i Lindab Arena skulle bli en fartfylld historia. Efter två och en halv minut öppnade Rögle målskyttet genom en elegant styrning av Ted Brithén, men inom loppet av dryga minuten skulle gästerna vända. Först när Jonathan Pudas avslutade ett fint passningsspel i powerplay - och sedan när Sebastian Ohlsson högg på en retur efter att Emil Kruse räddad Michael Kostkas avslut från distans. Rögle ville dock inte vara sämre och skulle exakt en minut återigen få måljubla - när Daniel Widing styrde in Ben Youds skott i spel fem mot fyra.

Det böljande spelet fortsatte, men det var viss fördel Rögle även efter den andra perioden. Ängelholmarna tog ledningen när Daniel Sylwander avslutade ett två mot ett-läge - och efter 3-2-målet såg det länge ut som att Rögle skulle utöka. Istället ryckte Skellefteå upp sig en aning och kunde genom Adam Pettersson kvittera matchen till 3-3, vilket stod sig perioden ut.

"Vi har jobbat hårt för det här"

I den tredje var det fortsatt Rögle som var mer spelförande. Gustaf Lindvall stod upprepade gången för fenomenala målvaktsingripanden och kunde drygt 14 minuter in se sitt lag gå upp i ledningen. När Jeseper Williamsson visades ut för en interference klev västerbottningarnas sylvassa powerplayformation fram ånyo och Pär Lindholm såg till att skicka in 4-3 efter att han huggit på en retur från Röglekeepern. Hemmalaget kämpade förgäves för en kvittering, när Skellefteåförsvaret med Lindvall i spetsen stängde igen butiken i den tredje och plockade med sig samtliga tre pinnar.

– Vi har jobbat hårt och inte fått med oss poäng de sista matcherna här. Idag krigar vi än mer och får utdelning för det, men samtidigt måste jag ändå berömma Rögle för deras insats. De har något bra på gång här, summerade Skellefteås Bert Robertsson i C More efter slutsignalen.