Växjö vann galen seriefinal - fyra poäng av Pettersson

7 december 2017 21:36
#FBKVLH

Seriefinalen mellan Färjestad och Växjö hade verkligen allt - däribland en supertalang vid namn Elias Pettersson. 19-åringen låg bakom fyra av målen när Växjö drog ifrån Färjestad i tabellen.

Toppmötet mellan Färjestad och Växjö startade i ett häftigt tempo där båda lagen bjöd upp till dans. Perioden skulle dock kantas av utvisningar och det fanns chanser till mål för båda legn men det var mållöst efter 20 minuters spel.

Den andra perioden var en märklig och helt otrolig sådan. Först tog gästerna ledningen genom Liam Reddox efter fint förarbete från Elias Pettersson. Samme Pettersson serverade sedan Robert Rosén till 0-2. Tio sekunder (!) senare kom 0-3 genom Pontus Netterberg, men det skulle ta en stund innan målet godkändes. Innan domarna Sören Persson och Daniel Winge hann ringa på situation och fastställa att pucken verkligen var över linjen hann Christoffer Törngren reducera till 1-2. När Persson och Winge sedan videogranskade Nettersbergs chans och såg att pucken var över mållinjen togs Törngrens mål bort och det var 0-3 till Växjö. Det skulle tända Färjestad som stod för en mäktig upphämtning i säsongens kanske galnaste period. 29 sekunder efter 0-3 satte Sebastian Erixon 1-3. Knappt två minuter senare serverade Johan Ryno radarpartnern Michael Lindqvist öppet mål i powerplay och det var 2-3. Det var inte slut där för efter 17:17 satte nyligen JVM-uttagne Oscar Steen 3-3 med ett rappt avslut från skottsektorn.

– Det känns lite svängigt och vi bjuder på för mycket i första delen av perioden. Sedan tar vi över, vinner närkamper, kastar puckar mot mål och sedan kommer utdelningen också, sa Färjestads Oscar Steen i C More.

"Vet inte hur man ska analysera"

4:16 in i period tre pricksköt talangen Jonas Röndbjerg in 3-4 men i mitten av akten var det återigen kvitterat. Denna gång genom Dick Axelsson efter en grymt snygg passning av Rasmus Asplund. Den här fullkomligt galna matchen skulle få ett avslut under ordinare tid. Joel Persson drev upp pucken och hittade Erik Josefsson som enkelt kunde raka in 4-5 med 1:08 kvar och skjuta segern till Växjö. Smålänningarna har nu sex poäng tillgodo på Färjestad i tabellen.

– Jag vet inte hur man ska analysera matchen, den innehöll det mesta. Mycket känslor, straff, mål.. Det var otroligt kul att spela ikväll, sa Växjös matchvinnare Erik Josefsson i C More.

Värt att notera var att SHL:s poängkung Elias Pettersson, som var tveksam till spel efter CHL-matchen i veckan, stod för fyra assist i matchen och är nu uppe i 35 poäng för säsongen - detta på 25 spelade matcher.