Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Ullström målskytt igen när HV71 vann

7 december 2017 21:15
#RBKHV71

Nio mållösa matcher i rad fick vara nog. Mot Rögle klev David Ullström fram och gjorde mål igen och hans nätkänning fram till 2-1 blev matchavgörande.


Första perioden hade två skepnader. Rögle startade bra med ett fint lugn i spelet, men HV71 hade det mesta under andra halvan av perioden.

Båda lagen utnyttjade sina bra delar av perioden, Bryan Lerg gav hemmalaget ledningen i numerärt överläge med sitt fina skott och Martin Thörnberg kvitterade, även det med ett riktigt fint skott och i spel fem mot fyra.

– Våra första tio minuter är bra där vi skapar en del chanser. Nu får vi bygga upp oss inför andra, sa Rögles Bryan Lerg till C More.

Men i andra fortsatte matchbilden som mer och mer visade sig i den första. HV71 förde spelet och var det lag som hade mest puck och tid i anfallszonen.

David Ullström hade inte gjort mål sedan den 2 november och bara hittat rätt tre gånger under säsongen. Därför var det säkert extra skönt för honom att göra 2-1 i andra perioden för HV71 på en styrning.

– Lite bättre nu, jag tycker att vi tagit över efter deras start i matchen. Det var skönt att göra mål igen, jag hade ett par bra lägen innan dess också. Vi har kastat om i kedjorna och det känns bra med lite ny energi, menade Ullström till C More i pausen.

"Skönt att vi reder ut det"

Gästerna hade bra kontroll på händelserna även i den tredje perioden. Det var också de som skapade de vassaste lägena ända fram till slutminuten då Rögle chansade med uttagen målvakt. Med sex utespelare fick de fram ett par riktigt vassa lägen och pucken dansade med några sekunder kvar precis utanför stolpen. Men HV71 höll undan och tog en trepoängare på bortaplan.

– Vi gör en stabil bortamatch. Vi hade problem i början men växte in i det, hade chanser i tredje och kunde ha satt något till. De har lite tryck i slutet men skönt att vi reder ut det, sa HV71:s tränare Johan Lindbom till C More.