Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Dubbla möten väntar - första bataljen i Ängelholm

7 december 2017 11:30
#RBKHV71

Ängelholm och Jönköping gör sig redo för ett back-to-back-möte torsdag och fredag. Första matchen mellan Rögle och HV71 spelas i Skåne på torsdagen. Och det är två lag som behöver ta reda på var de står för tillfället som möts.


Formkollen

Trots att Rögle bara har vunnit en av sina fem senaste matcher finns det tydliga indikationer på att de verkligen är på gång. Efter att ha stundtals dominerat Brynäs i 0-4 förlusten förrförra matchen gick laget in och gjorde ännu tydligare avtryck spelmässigt mot Skellefteå senast. 39-20 i skott på mål och 51-28 i skottförsök till Ängelholmslagets favör pekar tydligt på att bröderna Abbott verkar ha fått ordning på spelet. Nu gäller det bara för Rögle att få utdelning mot HV71.

Ett HV71 som blev nollat sist mot Örebro när Sakari Manninen stod för ett hattrick som sänkte Jönköpingslaget. HV hade i matchen lika många avslut utanför som på mål, så om laget ställer in siktet kan man ana att Rögle skulle kunna besegras. Matchen innan mötet med Örebro besegrade HV71 ett svagt Mora med hela 5-0, en match som kändes avgjord ganska tidigt. Laget blandar och ger en hel del resultatmässigt, därav placeringen i mitten av tabellen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Mötet i Ängelholm är det första av två mellan lagen på lika många dagar. Returen i back-to-back-mötet spelas i Jönköping på fredagskvällen.
  • Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen, HV-vinst med 2-1 i Kinnarps arena efter avgörande från Kevin Stenlund.
  • HV71 har ingen spelare som under säsongen klivit fram ordentligt poängmässigt. Lagets bästa poängplockare är Sebastian Wännström som har missat sju matcher.
  • Rögles Linus Sandin gjorde två assistpoäng i förra matchen och det var hans två första pinnar för säsongen.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKHV71.