Tionde hemmasegern för Djurgården

7 december 2017 21:27
#DIFLHC

Djurgården visade upp ett riktigt fint spel i hemmamatchen mot Linköping. Sex mål framåt vittnar om en frejdig offensiv som Linköping för dagen inte kunde matcha.

Djurgården kom ut starkt i matchen och fick omgående chansen i numerärt överläge. Ingen utdelning då och istället fick Linköping motsvarande läge en stund senare. Hemmalaget klarade nästan av hela boxplayspelet, men med två sekunder kvar av det satte Eddie Larsson 0-1 med ett välriktat dragskott.

Men Djurgården kom tillbaka och i nästa powerplay satt kvitteringen. Linus Hultström sköt i stolpen direkt och efter ytterligare tryck mot bortakassen kunde René Bourque få dit en retur.

Det skulle bli mer innan den första periodvilan, och det var ett brödrapar som såg till att det stod 2-1 efter första perioden. Jonathan Davidsson spelade fram brorsan Marcus som satte sitt andra mål för säsongen.

Det blev samma antal mål i andra perioden, och samma antal mål till respektive lag. Djurgården var det spelförande laget och radade upp långa anfall. Stundtals var det riktigt bra spel och René Bourque och Andreas Engqvist blev deras målskyttar. Linköpings mål gjordes av Jimmy Andersson. 4-2 efter två perioder och Andersson var inte nöjd.

– Vi är inte med, det känns som att de får skapa lägen på oss från ingenting och då är det svårt att spela. Djurgården är bra och vi saknar den lilla procenten och då kan det se ut så här. Men det kan gå snabbt och vi ska ut och vända tillbaka det här, sa han till C More i pausen.

"Vi är ett av lagen där uppe"

Ja Djurgården gör en bra match med ett frejdigt anfallsspel. Linköping skapade lite nerv genom att göra 4-3 i powerplay genom Nick Sörensen, men hemmalagets kraft tog ut sin rätt. Lukas Vejdemo svarade för en fin individuell insats vid 5-3 och Linus Johansson styrde in 6-3. Stockholmarna tog därmed sin tionde hemmaseger för säsongen, och den uppmärksamme noterar också att periodsiffrorna i tredje även där blev 2-1.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Vi får till hur vi vill spela med fart in i anfallen, inte bara att checka fast dem högt. Skönt att hjälpa laget till segrar såklart. Vi är ett av lagen där uppe men vet samtidigt att vi måste vara ödmjuka och göra jobbet bra hela tiden, sa Djurgårdens Andreas Engqvist till C More efter slutsignalen.