MIK

Olofsson glänste när Frölunda vann i Mora

9 december 2017 17:30
#MIKFHC

Victor Olofsson låg bakom samtliga bortamål när Frölunda vann mot Mora för tredje gången den här säsongen. Trots flera fina Morachanser i den tredje kunde gästerna hålla undan och plocka med sig alla tre poäng.

Det tog en och en halv minut innan Victor Olofsson och hans Frölunda öppnade målskyttet i JALAS Arena. Olofsson åkte i en båge från ena sarghörnet innan han från en snäv vinkel hittade luckan intill Christian Engstrands första stolpe.

Utöver varsinn ramträff var resterande period en relativt chansfattig historia. Mora steppade upp och kunde stundtals etablera tryck i offensiv zon, men något mål skulle hemmapubliken inte få jubla åt efter de första 20.

"Håller bra fart"

Mittakten skulle domineras av utvisningar. Gästernas powerplayenhet skapade en bastant press mot Moramålet när man väl fick chansen - men i spelet fem mot fem var det hemmalaget som var något mer chansskapande. Trots det blev det inga mål åt något håll och göteborgarna hade med sig sin tidiga uddamålsledning in i den tredje.

– Jag tycker att vi håller bra fart mot Frölunda. Det är lite fram och tillbaka med lägen hela tiden, men det är en kul och tuff match, summerade Moras Daniel Grillfors i C More i pausen.

I den tredje perioden klev hemmalaget upp ytterligare några snäpp och skulle till slut få in ett kvitteringsmål. När Brandon Gormley från blålinjen skickade in pucken i röran framför mål kunde Robin Johansson slå till på volley och 1-1 var ett faktum.

Glädjen blev dock kortvarig för dalalaget. Knappt två minuter senare skulle Frölunda återta ledningen efter ett längre anfall i offensiv zon, när Victor Olofsson serverade Ponthus Westerholm till 2-1. Mora tryckte länge på och hade flera bud på en kvitteringspuck, men när Christian Engstrand lämnade sin kasse och Marcus Fagerudd visades ut, kunde slutligen Victor Olofsson punktera tillställningen i öppen kasse.