Davidsson vände till Djurgårdsseger

9 december 2017 17:47
#MIFDIF

Djurgården var under största delen av matchen mot Malmö i målmässigt underläge. Men när det drog ihop sig för avgörande klev Jonathan Davidsson fram och både kvitterade och avgjorde matchen.

Malmö kom till matchen med tre raka hemmaförluster, men med tre raka bortasegrar.

– Vi har varit väldigt bra när vi bestämt oss för att spela försvarsspel och det har vi nog varit bättre på när vi spelat borta, sa Malmös Nils Andersson till C More.

Malmö fick en kanonstart och en kanonavslutning på den första perioden. Axel Wemmenborn gjorde 1-0 efter 1:53 med ett skott som gick via Djurgårdsmålvakten Joacim Erikssons plockhandske i en båge över honom och in i mål.

Djurgården hade en hel del chanser att göra mål under perioden, men Jonas Gunnarsson storspelade i hemmakassen. Istället gjorde Rhett Rakhshani 2-0 med bara fem sukunder kvar av perioden i numerärt överläge.

I andra perioden drog Malmö på sig två utvisningar inom tio sekunder och Djurgården fick chansen i fem mot tre. Då sköt Marcus Högström in reduceringen, hans tredje mål för säsongen.

Det var efter det chanser åt båda håll, men det var Malmö som hittade rätt nästa gång. Fredrik Händemark tog sig starkt in framför Djurgårdskassen och Frederik Storm rakade in returen fram till 3-1.

Nu var det Djurgårdens tur att få ett mål med sig i slutet av perioden. Linus Johansson stötte in pucken efter att Henrik Eriksson vunnit en närkamp bakom mål.

"Kände att det var dags"

I tredje kändes lagen lite mer slitna och kanske hade Jonathan Davidsson iakttagit det också. Han utnyttjade nämligen sin fina fart med sju minuter kvar och skrinnade sig förbi Malmöförsvaret på vänsterkanten. Avslutet var distinkt i hög fart och 3-3 var ett faktum.

I förlängningen böljade spelet fram och tillbaka och Djurgården tilldömdes straff. Davidsson tog hand om den och såg till att Djurgården fick åka hem med två poäng från matchen, 4-3. För Malmö innebar förlusten alltså den fjärde raka på hemmaplan.

– Kul och viktigt att få med oss två poäng här. Det kändes inte oroligt i båset utan det kändes bra idag. Jag har bränt tre straffar i år så jag kände att det var dags att sätta en nu. Viktigt, vi jagar Färjestad i tabellen, sa Davidsson till C More.