Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Offensiva duellen, Rakhshani mot Bourque

9 december 2017 10:00
#MIFDIF

Ett högintressant möte väntar i Malmö Arena där hemmalaget ska försöka sätta punkt för en tre matcher lång förlustsvit. Rhett Rakhshani är glödhet och utmanas nu av René Bourque som hittat tillbaka till sitt kliniska avslut på sistone.


Formkollen

Malmö vänder hemåt igen efter två raka bortamatcher. Dessa matcher har resulterat i två segrar, men på hemmaplan har det gått desto tyngre den senaste tiden. Där har skåningarna tre raka nederlag.

– Vi ska ta med oss det spelet som vi haft på bortaplan i de senaste matcherna. Vi var bra mot Färjestad och Frölunda - och även under långa stunder mot Örebro. Vi jobbar hårdare, har haft ett bättre driv på kassen, gjort fler mål och tagit oss in på kassen, där matcherna avgörs, säger tränaren Peter Andersson till klubbens hemsida.

Djurgården imponerade i torsdagens segermatch mot Linköping. Laget gjorde sex mål och spelade med mycket energi och fantasi. Poängen fortsätter att trilla in i rask takt och tredjeplatsen i tabellen är stabil.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Marcus Sylvegård drog på sig en skada i Malmös senaste match och kommer inte till spel. I hans ställe har Sebastian Dyk lånats in från IK Pantern.

Notera att

  • "Vi möter Sveriges kanske bästa lag för tillfället", Malmötränaren Peter Andersson om motståndet.
  • Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen. Då vann Djurgården efter förlängning med 4-3.
  • Djurgården får se upp med Rhett Rakhshani. Han har varit glödhet sedan han kom tillbaka från sin skada och har på nio matcher gjort tio poäng, varav tre mål. På de fyra senaste har han 3+4.
  • Gästernas förstakedja är fortsatt vass. René Bourque gjorde två mål senast, Patrik Lundh har poäng i fem raka och Andreas Engqvist har gjort tio poäng (4+6) på de fem senaste.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFDIF