• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Mora
MIK

Nilsson visade vägen - viktig seger för Mora

10 december 2017 16:30
#FBKMIK

Mora bröt förlustraden och ryckte längre ifrån kvalstrecket. Jacob Nilsson stod för tre poäng när Färjestad föll för tredje hemmamatchen i följd.


Tredje matchen på bara fyra dagar. Då var det inte konstigt att Färjestad och Mora inledde något avvaktande i Löfbergs Arena. Duon skulle stänga igen veckan med ett viktigt möte, där båda hoppades bryta sina två matcher långa förlustsviter. Chansmässigt var det dock snålt till en början, även om Oskar Steen spelades fram till en fint läge för Färjestad.

Hemmalaget hade också ett numerärt överläge där Mora trycktes tillbaka rejält. Men istället för Färjestadsledning skulle gästerna ta kommandot, när Jacob Nilsson styrde in Andrew Rowes framspelning med en kvart på klockan. I mittenakten var målskytten Nilsson tidigt igenom i ett friläge som Lars Haugen räddade, men Mora behöll spelet i offensiv zon. En sargstuds landade till slut hos Daniel Grillfors som slog 0-2 i nät.

Karlin: "Idag fick vi utdelning"

Och Moraledningen skulle fortsätta att växa. Med nio minuter spelat vann Mathias Bromé en duell nere i sarghörnet, bröt sig urstarkt in mot mål och rundade Lars Haugen innan han borrade upp pucken i krysset. Ett skakat Färjestad tog sedan över spelet under mittperiodens andra halva och närmade sig ett mål. Strax före vilan kom också reduceringen, via Michael Lindqvist i spel fem mot fyra.

Effekten uteblev dock för hemmalaget, som istället kunde se Sebastian Hartmann utöka till 1-4 sedan Jacob Nilsson stått för sin andra assist. Målet punkterade matchen som Mora kontrollerade även om Färjestad fick till en stark forcering. Johan Ryno snyggade till siffrorna med ett mäktigt skott som innebar 2-4. Förlusten var Färjestads tredje i rad på hemmais, samtidigt som Mora bröt sin två matcher långa förlustrad.

– Det är en trög match överlag. Vi får målen som vi inte fått tidigare, sen rent spelmässigt har vi absolut gjort bättre matcher än den här. Men idag fick vi utdelning och det var grabbarna välförtjänta av, kommenterade Moratränare Mattias Karlin i C More.