SKE

Förlusttrenden bruten - efter Jönssons storspel

9 december 2017 20:40
#KHKSKE

Karlskrona är ett vinnande lag igen. Förlustsviten på tre raka matcher fick sitt stopp mot Skellefteå, sedan Johannes Jönsson svarat för 36 räddningar.

Efter tre raka förluster jagade Karlskrona ett trendbrott på lördagen - och Blekingelaget stod upp väl i matchupptakten hemma mot Skellefteå. Linus Karlsson hade två riktigt stora möjligheter till ett ledningsmål, men båda gångerna gick skottet tätt utanför. Även Morten Madsen kom loss till en fin chans som Joni Ortio stoppade. Skellefteå tog mot slutskedet av den första perioden över alltmer, med Pär Lindholm närmast via en styrning.

Med klockan på 4.47 i mittenakten kom sedan matchens första mål, och det var Karlskrona som gjorde det. Joachim Rohdin mötte upp en passning centralt och vispade med ett lågt skott 1-0 i nät. Filip Berglund hade kort därefter en stolpträff för Skellefteå, men istället skulle gästerna bli straffade bakåt igen. I en snabb spelvändning lade Joel Kellman upp för Carl Persson till utökad hemmaledning.

Backen om segern: "Vi offrar oss extremt mycket idag"

Karlskronas fantastiska utdelning fortsatte, för bara 48 sekunder senare hittade Joseph Jonsson luckan ovanför Ortios axel. Jonssons fullträff från vänsterkanten betydde 3-0 och var 20-åringens första mål i SHL. Skellefteå var där skakat, men gästerna skulle hitta lugnet och också få med sig en viktig reducering.

Med mindre än halvminuten kvar till periodvilan förvaltade Jonathan Pudas det fina förarbetet från Joakim Lindström, ett mål som gav kontakt inför tredje. Där försökte Skellefteå att driva upp det offensiva tempot, men utan att lyckas. Den riktiga pressen kom först i slutminuten och då var det för sent. Johannes Jönsson stoppade 36 avslut när Karlskrona vann med 3-1, en seger som satte punkt för nästjumbons negativa svit.

– Vi offrar oss extremt mycket idag. Vi är i vägen, täcker skott och försöker att hjälpa Johannes med allt vi har. Det är där det börjar för oss. Målen som blir till är snabba omställningar och det vet vi att vi kan, sade Karlskronabacken Mattias Karlsson i C More.