Tedenby och P-W fixade segern till HV71

19 december 2017 21:34
#HV71LHF

HV71 tog hem tre viktiga pinnar i hemmamatchen mot Luleå. Detta efter att laget tappat en tvåmålsledning i andra perioden, men där Mattias Tedenby avgjort i tredje. Fredrik Pettersson-Wentzel storspelade i kassen och gjorde ett antal riktigt vassa räddningar.

Luleå förlorade stort i de två avslutande matcherna innan uppehållet. Vilan kom med andra ord lägligt och mot HV71 kom laget ut med en imponerande energi. Gästerna från norrbotten vaskade fram några riktigt heta chanser, men Fredrik Pettersson-Wentzel var stabil i hemmakassen.

Istället var det HV71 som tog ledningen. Luleå hade precis klarat av ett numerärt underläge när Lawrence Pilut skickade iväg ett dragskott från sin backposition, ett skott som letade sig in i krysset bakom Joel Lassinantti.

– Det är lite tungt att hamna i underläge när vi haft så fina chanser innan. Men det är bara att jobba på och försöka få pucken mot mål ännu mera, sa Luleås Andreas Falk till C More.

Upphämtningen

Hemmalaget fortsatte med sitt allt piggare spel i den andra perioden. Martin Thörnberg, som hittat tillbaka till fornstora dagar gällande målskyttet, satte 2-0 efter vackert förarbete av Kevin Stenlund.

Men Luleå gav sig verkligen inte för det. Efter tolv minuter styrde Karl Fabricius in reduceringen i vågorna efter ett numerärt överläge och med endast fyra sekunder kvar av perioden satt kvitteringen. Emil Larsson vispade in pucken i powerplay och vi hade 2-2 på resultattavlan.

– Vi kände ingen panik när vi hamnade i tvåmålsunderläge utan vi hade haft så pass många chanser och likaläge är rättvist. Nu har vi hämtat in och har taktpinnen, sa Fabricius till C More i pausvilan.

"Sen kan vi bygga varianter därifrån"

Tredje perioden blev en jakt på segermål, för båda lagen visste att nästa nätkänning skulle bli oerhört viktigt.

Det blev hemmalaget som lyckades med det. Kevin Stenlund vann en duell vid sargen, spelade pucken till Max Wärn som i sin tur passade över till Mattias Tedenby diagonalt. Han drog till direkt och Lassinantti hann inte med att flytta över i sidled.

Målet kom i powerplay, en spelform som HV71 haft det jobbigt i den senaste tiden. 3-2 och Luleå var ett jagande lag igen.

Med uttagen målvakt fick Anton Hedman en riktigt fin chans med bara sekunder kvar att spela, men Pettersson-Wentzel räddade och kryddade en riktigt bra insats.

– Vi har jobbat på vårt powerplay under ledigheten, att hitta basic och få enkla mål. Sen kan vi bygga varianter därifrån, sa HV71:s Mattias Tedenby till C More efter segern.