Linköping vänder hem för tufft möte med Färjestad

9 december 2017 10:00
#LHCFBK

Lördagens match i Saab Arena är ett möte mellan två lag som har blandat och gett i både resultat och prestation på sistone. Men Färjestad gästar Linköping som tabelltvåa och blir en svår nöt att knäcka för hemmalaget.

Formkollen

Efter två raka förluster hoppas Linköping nu kunna studsa tillbaka hemma i Saab Arena mot tabelltvåan Färjestad. De två förlusterna har dock sett helt olika ut. Matchen mot Djurgården senast var ett bottennapp för LHC då laget inte hade mycket att komma med mot ett starkt Djurgården, medan matchen dessförinnan där Linköping spelade mot Luleå såg annorlunda ut. Trots förlust dominerade LHC den matchen under två perioder och spelade riktigt bra. Laget har överlag blandat och gett en del i prestation på sistone, med säsongens kanske bästa insats mot Skellefteå matchen innan mötet med Luleå och går vi tillbaka ytterligare en match stod östgötarna för en mindre imponerande insats mot Frölunda.

Lördagens gäst i Saab Arena, Färjestad, kommer från en galen match mot Växjö där FBK hämtade upp ett 0-3-underläge för att sedan se alla tre poängen gå förlorade när Växjö satte avgörande 5-4 med minuten kvar av matchen. Matchen var en jämn historia, något som också statistiken vittnar om. Färjestad sköt två fler skott på mål än Växjö, men serieledaren hade å andra sidan sju avslut fler som gick utanför.

Färjestad kom innan matchen mot Växjö från ett dubbelmöte med Karlskrona som innehöll två spelmässigt jämna matcher, något som Karlstadslaget inte var jättenöjt med. Så trots segrar mot Karlskrona och förlust senast mot Växjö pekar den prestationsmässiga formkurvan uppåt för topplaget från Värmland.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

• Linköpings back Eddie Larsson, som har gjort en bra säsong, gjorde mot Djurgården i torsdags sitt första mål för säsongen.
  • Färjestads forward Oskar Steen blev i onsdags uttagen i JVM-truppen och har visat fin form på sistone med mål i två raka matcher.
  • Mikael Wikstrand blev som enda SHL-back uttagen i Sveriges trupp till Channel one cup nästa vecka. Han spelar många viktiga minuter per match för Färjestad.
  • Johan Ryno är inne i en fin poängsvit. Färjestads center har poäng i sex raka matcher.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCFBK.