• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Röndbjerg vände för Växjö - besegrade Örebro

9 december 2017 20:25
#VLHÖRE

Växjö utökar sitt avstånd i tabelltoppen. Trots underläge vände laget till vinst hemma mot Örebro, efter två mål av den danska talangen.


Ett formsvagt Örebro mot serieledande Växjö. Då var det gästerna som öppnade målskyttet, trots en tung start där närkingarna tvingades till dubbla boxplayspel. Men så fort man var fulltaliga ställde Örebro snabbt om och Daniel Viskten hittade in till en fri Tylor Spink, som från nära håll sköt 0-1.

Växjö hade innan dess skapat flera chanser som Eero Kilpeläinen stoppat och smålänningarna fortsatte att hota offensivt. Andrew Calof hade bland annat ett skottförsök från central position som gick tätt utanför målramen. Med 15.50 spelat kom till sist utdelningen för Växjö, när Jonas Röndbjerg drev upp en kontring som dansken själv avslutade i nät.

Målskytten Rosén: "En väldigt jämn match"

Sex minuter in i mittenakten skulle Växjös stora talang slå till igen. Efter Örebroslarv gavs Röndbjerg pucken strax innanför offensiv blålinje, och med ett skott som ändrade riktning på Gustav Backström skickade dansken upp Växjö i ledning. Spelmässigt var den andra perioden länge krampaktig, präglad av få målchanser. Örebro avslutade sedan starkt och Jere Sallinen radade upp avslut som Viktor Andrén stod emot.

Precis som i perioden innan var slutakten avvaktande till en början, innan Växjö tog hand om greppet. Med tio minuter kvar kom också avgörandet när Robert Rosén distinkt slog till efter en tekningssituation. Lagen hade varsin ramträff i slutskedet, men 3-1 stod sig matchen ut. Det betydde ännu ett nederlag för Örebro samtidigt som Växjö drar ifrån i tabelltoppen.

– Jag tycker att det är en väldigt jämn match. Det känns otroligt skönt att vi kan gå segrande ur den och ta tre poäng, kommenterade Robert Rosén i C More efter vinsten.