Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Serieledande Växjö tar emot hungrigt Örebro

9 december 2017 10:00
#VLHÖRE

Genombrottsmännen står på rad i Växjö. Elias Pettersson öser fram och Joel Persson hänger på. Nu utmanas ungtupparna av den mer rutinerade Jere Sallinen som styr Örebros offensiv på ett imponerande sätt just nu.


Formkollen

Växjö vann igen i toppmötet mot Färjestad på torsdagen efter två raka förluster innan dess. Det blev en riktig kraftmätning mellan ettan och tvåan i tabellen där serieledarna alltså drog det längsta strået och vann med 5-4.

5-4 var också resultatet för Örebro på torsdagen, men de fick däremot se sig besegrade av Malmö efter förlängning. Men en poäng blev det i alla fall och Örebro har plockat poäng i två raka matcher vilket är ett fall framåt jämfört med tiden innan som präglades av förluster.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Elias Petterssons framfart i SHL fortsätter. Senast levererade han fyra assist och leder nu poängligan med sina 35 poäng på 25 matcher.
  • Han är inte ensam om att ösa in poäng i laget. Backen Joel Persson har åtta assist på de fem senaste matcherna. Inte illa för en spelare som huserade i Hockeyettan förra säsongen.
  • Örebros Sakari Manninen och Jere Sallinen har varit på spelhumör de senaste två fighterna. Manninen med fyra mål och Sallinen med fyra assist.
  • Lagen möttes tidigt på säsongen i en match som slutade 2-1 till Växjö, även den spelades i Vida Arena.
  • Kanske kan powerplay bli en avgörande faktor? Växjö toppar den statistiken med 31,6 procents effektivitet medan Örebro ligger på 14,5 procent.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHÖRE