Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Karlskrona
KHK

Karlskrona jagar tredje segern mot Djurgården

19 december 2017 11:30
#DIFKHK

Tabelltrean Djurgården har ett starkt facit på hemmaplan och har endast åkt på två förluster på Hovet denna säsong. Nu gästar ett Karlskrona som fått stockholmarna på fall två gånger redan.


Formkollen

Djurgården har sett till de fem senaste matcherna vunnit fyra och förlorat en. Stockholmarna har som sagt endast förlorat två matcher hemma på Hovet, senast var den 16 november mot Växjö där man förlorade med 4-3 på straffar. Den andra förlusten, och den enda efter full tid på Hovet, var den 12 oktober mot Färjestad. Djurgården har endast två poäng upp till just Färjestad med tre matcher mindre spelade.

Karlskrona som haft det kämpigt, främst på bortaplan, står nu inför en tuff uppgift. Laget har förvisso tagit sex poäng på de fem senaste matcherna. Vinsten mot Malmö den 29 november var blekingelagets första på bortaplan. Värt att notera är dock att de båda lagen mötts två gånger tidigare denna säsong där Karlskrona vunnit båda mötena.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Andreas Engvist har sedan han kom tillbaka från sin skada svarat för fyra mål och sju assist på sex matcher.
  • René Borque gick mållös från mötet senast mot Malmö men hade dessförinnan gjort fyra mål på tre matcher.
  • I de tidigare mötena denna säsong mellan de båda lagen har Karlskrona vunnit båda, en på straffar och en med uddamålet. Båda matcherna spelades i NKT Arena Karlskrona.
  • Mattias Guter har nätat i båda mötena mot Djurgården denna säsong.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFKHK.