Skellefteå fick stopp på segertåget

19 december 2017 21:17
#SKEBIF

Skellefteå blev första lag sedan den 21 november att besegra Brynäs. Gävlelaget stängdes ner av stjärnmålvakten Joni Ortio och några sekunders briljans från Joakim Lindström.

Hemmastarka Skellefteå startade bäst mot formstarka Brynäs på tisdagen och efter 6:17 satte Mark Katic sitt tredje mål för säsongen. Detta i powerplay efter en delikat passning från Pär Lindholm. Backen ställdes helt fri med David Rautio och lyfte snyggt in en backhand i mål. Kort därefter kom även 2-0 när talangen Sebastian Ohlsson nätade. Brynäs spelade upp sig efterhand men fick inte hål på Joni Ortio under de första 20 minuterna.

I den andra perioden kom 3-0 när Joakim Lindström bjöd på lite magi och serverade Oscar Möller för skarpskyttens tolfe fullträff för säsongen. Lindström drog först en Brynäsback mycket elegant innan han bakom kassen startade en åkning runt om densamma, men istället släppte pucken bakom sig till Möller som kunde raka in pucken i en nästan tom kasse. Med tre sekunder kvar av den andra perioden fick Brynäs en straff - den slogs av Kevin Clark som dock inte lyckades överlista Ortio som såg till att hålla nollan intakt efter två perioder.

Ortios nolla sprack - tillslut

I den tredje skulle den spricka för finländaren när Brynäs efter ett långt powerplay-spel till slut nätade genom lagkaptenen Jacob Blomqvist. Närmare än så kom dock inte Gävlelaget som fick se sin sex matcher långa segersvit spricka. Skellefteå å sin sida tog sin tredje vinst på lagets fyra senaste matcher.