Fjärde raka för Frölunda - Gustafsson storspelade

19 december 2017 21:12
#LHCFHC

Frölunda fortsätter att ha väldigt lätt för Linköping i SHL-hockeyn. På tisdagen kom säsongen fjärde seger mot östgötarna efter att Johan Gustafsson nollat hemmalaget.

Frölunda, som vunnit de tre tidigare mötena, mellan lagen inledde även det fjärde mycket bra. Göteborgarna tryckte ner hemmalaget i knäet på målvakten Jacob Johansson och Joel Lundqvist träffade tidigt stolpen. Linköping skulle dock spela upp sig men den första akten slutade mållös.

I den andra perioden skulle vi bjudas på mål, men innan dess lyckades Linköping pricka målramen två gånger i samma anfall och Gustafsson bjuda publiken på en fantastisk benparad. Turen grinade alltså emot östgötarna som istället fick se pånyttfödde Max Friberg raka in sin egen retur för 1-0 till gästerna.

Går förbi i tabellen

Frölunda skulle i den tredje perioden utöka sin ledning till 2-0 när Pontus Widerström höll sig framme och rakade en retur i nät. Linköping hade bud på både ett och två mål i akten men stängdes ner av formidable Johan Gustafsson i gästernas kasse som gjorde 30 räddningar. I och med vinsten, säsongens fjärde för Frölunda mot Linköping, går göteborgarna förbi östgötarna i tabellen och är ny femma.