• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Frölunda
FHC

Linköping söker revansch

19 december 2017 11:30
#LHCFHC

Linköping har ännu inte lyckats besegra Frölunda såhär långt in på säsongen. Nu får östgötarna sin fjärde och sista chans att utkräva revansch i seriespelet när landslagsuppehållet är över och de båda lagen går för att inleda en segertrend.


Formkollen

Linköping gick in i landslagsuppehållet på bästa tänkbara sätt. I en rafflande tillställning som innehöll det mesta mot tabelltvåan Färjestad vann östgötarna till slut med 5-3 och behöll sin plats på den övre halvan av tabellen. Under samma vecka blev Dan Tangnes manskap dessutom förstärkt på backsidan. Almen Bibic anslöt från Rögle och kommer säkerligen att bidra med den tyngd i defensiven som Linköping har saknat den här säsongen. Nu går man för att inleda en segertrend när Frölunda gästar Saab Arena - ett Frölunda som man ännu inte besegrat såhär långt in på säsongen.

Frölunda inledde säsongen vacklande men tycks nu ha fått ordning på skutan. Laget parkerar på den sista slutspelsplatsen inför tisdagskvällens möte - med tre poäng bakom just Linköping. Inför landslagsuppehållet tog laget två raka segrar mot Mora respektive Karlskrona och ställs nu mot något av ett favoritlag. Göteborgarna har ännu inte förlorat mot östgötarna och senast när lagen möttes tog man en komfortabel 5-1-seger. Frågan är nu om man ska lyckas rubba östgötarna på deras hemmaplan en annan gång och ta ytterligare steg uppåt i SHL-tabellen.

Lägen i lagen

Läget i de båda lagen ser ut som följer:

Notera att

  • När lagen möttes förra säsongen vann Linköping 3 av 4 matcher.
  • Grovjobbande Jimmy Andersson har haft en fin målform på sistone. I de senaste fem matcherna har forwarden skickat in fyra mål i motståndarkassen - totalt sex den här säsongen
  • Påtal om målskyttar i form - Frölundas Victor Olofsson har i sina nio senaste matcher gjort hela 15 poäng, mest i hela Frölunda.
  • Sannolikheten för mål i powerplay är extra stor på tisdagskvällen. Linköping och Frölunda är det näst- respektive tredje bästa laget i den spelformen i SHL.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCFHC