ÖRE

Sallinen hjälte när Örebro tog viktiga poäng mot Växjö

19 december 2017 21:46
#ÖREVLH

Det började lika bra som det slutade för Örebro i mötet med tabellettan Växjö. Närkingarna var i stort behov av poäng och Jere Sallinen fixade två när han satte segerpucken i förlängningen.

Inte ens två minuter in i matchen fick Örebro hål på Växjös målvakt för dagen Viktor Andrén. Efter att Växjö till synes tagit tag i taktpinnen under inledningsminuten lyckades Örebro i ett av sina första anfall spräcka nollan. Libor Hudacek var det som påpassligt svepte in pucken i mål efter att Marcus Weinstock skickat in pucken på mål till en Joakim Andersson som serverade Hudacek från nära håll. Det var ett vackert mål vi fick se från Örebros stjärntyngda trio.

Successivt tog sig Örebro in i matchen spelmässigt och tog även över tillställningen efterhand. Örebro pressade serieledaren rejält under stunder i första perioden och fick också ett friläge genom Sackari Manninen som resulterade i ett straffslag. Men där hade Viktor Andrén inga problem att förneka Manninen ett mål.

Istället kunde Växjö i slutet av perioden kvittera genom en vacker styrning av Andrew Calof på Eric Martinssons skott.

I andra perioden kom Växjö ut som lite av ett nytt lag med ett bra två-mot-ett-läge bland det första som hände i perioden. Ett tag såg det riktigt svettigt ut för Örebro som blev rejält tillbakatryckta.

Men även i den andra perioden skulle hemmalaget rycka upp sig och visa vad man går för. Kedjan med Sackari Manninen, Tom Wandell och Jere Sallinen skapade en del tryck mot Växjös mål. Och det var också Örebro som gjorde andra periodens enda mål genom Marcus Weinstock som med ett skott upp i nättaket i ett två-mot-ett-läge gav Örebro ledningen inför tredje akten. Han gick på avslut själv. Inga tveksamheter där inte.

"Vi behöver segrar där vi befinner oss nu"

Örebro stod emot den förväntade Växjö-forceringen väl och det dröjde till nio minuter in i tredje perioden innan Växjö kunde kvittera. Det var ett powerplay so serieledaren utnyttjade där Brendan Shinnimin spelade fram succémannen Joel Persson som drämde in 2-2. Det var ett fint spel i numerärt överläge som resulterade i att Joel Persson, han som kom från Hockeyettan och har gått in och gjort toksuccé, kunde sätta dit pucken. Nio poäng de senaste sju matcherna har han gjort.

Men matchen gick till förlänging och väl där vet vi att det ofta inte brukar dröja alltför länge innan pucken hittar nät i spelet tre mot tre. Det hann gå drygt en minut innan Jere Sallinen avgjorde för Örebro, som därmed tog två mycket viktiga poäng efter att ha haft det ganska tungt på sistone.

Matchvinnaren Jere Sallinen sammanfattade det hela kortfattat:

– Vi behöver segrar där vi befinner oss nu, självklart är det viktigt att vi vinner här i förlängningen, sa finländaren till C More efter matchen.

Växjös coach Sam Hallam var nöjd med vissa delar av det hans lag presterade, men var såklart övervägande kritisk.

– Vi är lite oaktsamma med pucken och det kostar oss segern idag, sa han till C More efter matchen.