• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Returen fick vänta i tio dagar – men nu fullbordas dubbelmötet

19 december 2017 11:30
#ÖREVLH

För tio dagar sedan möttes Örebro och Växjö. När serien nu återstartar efter landslagsuppehållet fullbordar lagen vad som förmodligen är säsongens mest utdragna back-to-back-möte.


Formkollen

I den sista matchen innan uppehållet ställdes alltså Örebro mot Växjö och den gången gick Lakers segrande med 3-1 efter två mål av Jesper Röndbjerg. Även spelmässigt var Växjö det bättre laget med ett litet, men ändå tydligt, övertag i antal skottförsök.

Örebro har överlag haft det tungt på sistone med sju förluster på de åtta senaste. Matchen innan mötet med Växjö tog Örebro visserligen en poäng mot Malmö, men Redhawks hade ett ganska kraftigt spelövertag och borde kanske ha fått med sig alla tre poängen. För Örebros del handlar det nu om att krympa avståndet till den tiondeplats som innebär åttondelsfinal.

Men den uppgiften blir inte alldeles lätt när laget ställs mot serieledande Växjö, som i den senaste matchen där man inte mötte Örebro besegrade den främsta utmanaren om platsen i toppen av tabellen, Färjestad. I en svängig match som innehöll det mesta kunde Erik Josefsson avgöra med knappa minuten kvar och i och med det ytterligare befästa den serieledning som Växjö nu har haft under en längre tid. Laget åkte förvisso på två förluster dessförinnan, men tabellettan ser onekligen stark ut och ångar på där uppe i toppen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Växjö nu får klara sig utan höstens stjärnskott Elias Pettersson som befinner sig i Nordamerika för JVM-förberedelser. Pettersson gjorde fyra assister i matchen mot Färjestad och har varit lagets bästa spelare så här långt.
  • Örebros Sakari Manninen gick poänglös från sista matchen innan uppehållet, men gjorde i de två matcherna före det fyra mål, inklusive ett hattrick mot HV71.
  • På tal om stjärnskott så är Växjös andra sådant, Joel Persson, kvar i laget över jul och nyår och den från Hockeyettan värvade backen fortsätter att ösa in poäng.
  • Ska Örebro få revansch från mötet sist krävs det förmodligen att laget får iväg betydligt fler än de 28 skottförsök man fick iväg senast.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREVLH.