Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Luleå
LHF

45 räddningar av Lassinantti – matchens gigant

21 december 2017 21:43
#DIFLHF

Joel Lassinantti var matchens stora gigant när Luleå bortaslog Djurgården efter straffläggning. Det var stundtals ett hårt tryck mot honom, men han räddade i stort sett allting.


Att Djurgården är ett oerhört starkt hemmalag har vi lärt oss under säsongen. Mot Luleå hade laget flyttat från Hovet in i Ericsson Globe och de verkar trivas även där. Första perioden hade en ensidig matchbild där Stockholmarna dominerade tämligen kraftfullt. Chanser radades upp, men deras största motståndare hette Joel Lassinantti och vaktade kassen hos gästerna. Bara under den första perioden tvingades han rädda 21 (!) skott.

– Vi ligger på och gör en bra match än så länge, men den vill inte in riktigt, sa Djurgårdens William Lagesson till C More.

– De kom ut och åkte enormt mycket skridskor. Vi tackar Lassinantti att det står 0-0, kommenterade Luleås Daniel Sondell.

Andra perioden började i samma stil, men med tiden avtog det där ordentliga trycket från Djurgården. Luleå vågade hålla i pucken bättre och ställa om när tillfällen gavs. Det var på ett sådant tillfälle som de också tog ledningen genom Johan Forsberg. Trots målet och ledningen kunde man skönja en del oro från honom.

– Vi måste upp i spelet och hitta på något i tredje för att kunna vinna. I första var det bara ett lag på banan, i andra spelar vi upp oss och vågar hålla i pucken mer, men de kommer i bra fart, sa han till C More.

"Får ge honom en stor kram nu"

Efter att ha varit helt utspelade i första perioden var det starkt av Luleå att komma på fötter igen. I tredje perioden stressade gästerna hemmalagets backar till misstag i egen zon vilket gav en hel del fina lägen. Djurgården tvingades till time out, och därefter kom lagets energi tillbaka.

I matchens enda powerplay kunde Andreas Engqvist till slut pricka in kvitteringen stolpe in. 1-1 efter ordinarie speltid och det var oavgjort för sjätte matchen i rad mellan de båda lagen.

Förlängningen kunde mycket väl ha resulterat i mål, men det krävdes straffar där Niklas Olausson var den ende som lyckades sätta pucken i nät. Luleå vann därmed matchen med 2-1.

– Vi gör för lite mål på det spelövertag vi har, det här är en match vi ska ha helt enkelt, konstaterade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More.

– Jätteskönt. Tomten, Joel Lassinantti, kom tidigt idag, det är hans seger helt klart. Vi får gå in och ge honom en stor kram nu. I första perioden är det bara ett lag mot en målvakt på planen, men han tillhör laget som tur är, sammanfattade Luleås Niklas Olausson tacksamt.