Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Luleå
LHF

Ridderwall ska leda formstarkt Djurgården igen

21 december 2017 11:30
#DIFLHF

Tre raka segrar ställs mot tre raka förluster. Djurgården har vind i seglen och är tabelltvåa inför hemmamötet med Luleå, som söker ett trendbrott. Ericsson Globe är spelplatsen när duon mäter krafterna.


Formkollen

Tabelltvåan Djurgården är inne i ett stim just nu. Efter en lite tyngre period har laget nu vunnit sex av sju matcher, däribland de tre senaste. Segerstreaken har lyft Robert Ohlssons succégäng till andraplats i SHL-tabellen med 51 poäng, men avståndet upp till serieledande Växjö är ändå stort. Närmast kommer Djurgården från en behärskad 3-0-vinst över Karlskrona i en match där Joacim Eriksson stoppade 20 skott i hemmamålet.

– Extremt energilöst och tråkigt om du frågar mig. Jag gillar den fartfyllda hockeyn, men det är svårt att dansa själv. Nu blir det en häftig match i Globen på torsdag, kommenterade tränaren Robert Ohlsson kritiskt i C More.

Luleås formkurva fortsätter att gå både upp och ner. För tillfället befinner sig norrbottningarna i en riktig svacka, med tre raka förluster och en hemsk målskillnad på 3-15. De båda smällarna mot Brynäs, 1-6 respektive 0-6, sticker givetvis ut. Resultaten har överlag varierat för Luleå. Vid en tillbakablick på de 13 senaste matcherna är raden följande; fyra raka vinster, tre förluster, tre vinster och nu alltså tre nya nederlag i följd.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Nollan i Djurgårdens segermatch senast var Joacim Erikssons andra för den här säsongen.

– Duon Calle Ridderwall och Linus Johansson låg bakom två av de tre målen i vinsten över Karlskrona. Djurgårdskaptenen noterades för ett mål och en assist, precis som Johansson.

– Det enda mötet tidigare på säsongen mellan Djurgården och Luleå slutade med seger för norrbottningarna - 2-1 efter straffavgörande.

– Djurgården har hela SHL:s bästa hemmastatistik. Stockholmarna har vunnit elva av 13 matcher på Hovet - men nu väntar Ericsson Globe för första gången.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFLHF.