• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Luleå
LHF

Ridderwall ska leda formstarkt Djurgården igen

21 december 2017 11:30
#DIFLHF

Tre raka segrar ställs mot tre raka förluster. Djurgården har vind i seglen och är tabelltvåa inför hemmamötet med Luleå, som söker ett trendbrott. Ericsson Globe är spelplatsen när duon mäter krafterna.


Formkollen

Tabelltvåan Djurgården är inne i ett stim just nu. Efter en lite tyngre period har laget nu vunnit sex av sju matcher, däribland de tre senaste. Segerstreaken har lyft Robert Ohlssons succégäng till andraplats i SHL-tabellen med 51 poäng, men avståndet upp till serieledande Växjö är ändå stort. Närmast kommer Djurgården från en behärskad 3-0-vinst över Karlskrona i en match där Joacim Eriksson stoppade 20 skott i hemmamålet.

– Extremt energilöst och tråkigt om du frågar mig. Jag gillar den fartfyllda hockeyn, men det är svårt att dansa själv. Nu blir det en häftig match i Globen på torsdag, kommenterade tränaren Robert Ohlsson kritiskt i C More.

Luleås formkurva fortsätter att gå både upp och ner. För tillfället befinner sig norrbottningarna i en riktig svacka, med tre raka förluster och en hemsk målskillnad på 3-15. De båda smällarna mot Brynäs, 1-6 respektive 0-6, sticker givetvis ut. Resultaten har överlag varierat för Luleå. Vid en tillbakablick på de 13 senaste matcherna är raden följande; fyra raka vinster, tre förluster, tre vinster och nu alltså tre nya nederlag i följd.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Nollan i Djurgårdens segermatch senast var Joacim Erikssons andra för den här säsongen.

– Duon Calle Ridderwall och Linus Johansson låg bakom två av de tre målen i vinsten över Karlskrona. Djurgårdskaptenen noterades för ett mål och en assist, precis som Johansson.

– Det enda mötet tidigare på säsongen mellan Djurgården och Luleå slutade med seger för norrbottningarna - 2-1 efter straffavgörande.

– Djurgården har hela SHL:s bästa hemmastatistik. Stockholmarna har vunnit elva av 13 matcher på Hovet - men nu väntar Ericsson Globe för första gången.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFLHF.