Calof klev fram när Växjö straffade Brynäs

21 december 2017 22:07
#VLHBIF

En jämn och välspelad match mellan Växjö och Brynäs slutade i ett straffavgörande. Där drog Andrew Calof och Växjö längsta strået.

Växjö rivstartade verkligen matchen mot Brynäs när Erik Josefsson tog ett avslut som överraskade Brynäsmålvakten David Rautio. Josefsson sköt via Brynäsklubba in pucken bakom Rautio. Men Brynäs man för kvällen, Kevin Clark, skulle snart kliva fram. Ett riktigt vackert powerplay-mål av Brynäs kvitterade matchen och det var just Clark som skickade in pucken. Clark såg fortsatt vass ut och var framme flera gånger under första perioden.

Till andra perioden bytte Brynäs målvakt. David Rautio ut. Linus Fernström in. Ganska omgående i den andra akten fick Brynäs chansen i fem mot tre och då var det Jesper Jensen som klev fram och sköt 2-1 till Gävlelaget.

I Växjö fortsätter Joel Persson att visa framfötterna. Han var framme med flera avslut idag igen. Men det var motståndarna Brynäs som skulle få jubla igen när Drew Miller tolv minuter in i andra perioden gav gästerna en 3-1-ledning. Efter passning från Jesper Jensen, som passade förbi tre Växjöspelare, kunde Miller raka in målet. Ett tjusigt mål igen. Växjö fick snabbt chans att revanschera sig då det väntade ett powerplay för hemmalaget precis efter 1-3-målet. Och revansch fick de direkt i det numerära överläges-spelet. Brendan Shinnimin satte ett handledsskott från tekningscirkeln efter uppställt powerplay-spel från Växjö. Ännu ett snyggt mål. Shinnimin, som senare i matchen gick ut skadad, har fyra poäng på de senaste fyra matcherna.

Men det var från och med den tredje perioden som Växjös Andrew Calof på allvar klev in i handlingarna. Först genom 3-3-kvitteringen i mitten av slutperioden. Han vispade in pucken från nära håll, inne i målgården. Erik Josefsson var också där framför målet. Sedan var det Calof som i straffläggningen kunde avgöra en jämn match.

– Det är inte vår bästa match i år men jag är glad över hur det slutade. Vår prestation kunde dock varit bättre, sa Calof till C More efter straffsegern.

Brynäs tränare Tommy Sjödin var nöjd med insatsen, trots endast en poäng.

– Det är en välspelad match med två bra lag. Synd att vi inte kan ta vara på 3-1-ledningen, vi borde kunnat bevaka den bättre. Vi gör en bra bortamatch mot Växjö. Det är bra go i grabbarna nu, så är det", sa Sjödin till C More.