• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Örebro
ÖRE

Kellman stor hjälte för segertörstande Karlskrona

21 december 2017 21:51
#KHKÖRE

Örebro åkte på ett tidigt matchstraff som inte såg ut att avgöra matchen, men till slut var det ändå Karlskrona som stod som segrare i det viktiga bottenmötet.


Matchen började ganska avvaktande fram till att Libor Hudacek i ett handgemäng framför mål sparkade undan skridskorna på Karlskronaspelare och tilldelades ett matchstraff. Karlskrona hade en superchans i powerplayet. Annars stod Örerbro upp bra. Men Närkelagets tränare Niklas Sundblad menade att matchstraffet kostade dem en del i det långa loppet.

– Det betydde mycket med matchstraffet. Det blev svårt för oss när vi tappade Hudacek till matchstraff och vår kapten Viktor Ekbom till skada, sa Sundblad till C More efter matchen.

Och det var också Karlskrona som tog ledningen i matchen, precis i slutet av första perioden. Henrik Törnqvist gjorde målet efter ett avslut från vänstra cirkeln efter fint diagonalpass från Cory Murphy. Ett vackert mål.

I andra perioden fick vi se Victor Bartley göra sitt första mål i SHL när han kvitterade för sitt Örebro med ett skott från blålinjen. Exakt tre minuter efter Bartleys mål tog Örebro även ledningen när Tylor Spink slog in en puck från nära håll i spel fyra mot fyra. Sedan kom en minst sagt viktig kvittering för Karlskrona när Henrik Törnqvist gjorde sitt, och Blekingelagets, andra mål för kvällen. Det hela började med ett fantastiskt startande av uppspel av Karlskronas målvakt Johannes Jönsson. Det var han som var grunden till hela anfallet som till slut ledde till att Henrik Törnqvist satte dit pucken.

– Bedrövligt, jag ser ut som en ren på E4:an. Jag står mest still, så får det inte vara. Per Ledins kommentar till C More kring sin egen insats efter två perioder.

Men Ledin skulle i alla fall få se sitt lag vinna. För med drygt tre minuter kvar av matchen, efter en dittills mållös tredjeperiod, klev Joel Kellman fram. Fint framspelad av Konstantin Komarek slog han in pucken vid ena stolpen. Så viktigt för Karlskrona. Men riktigt tungt för Örebro.

– Vi är kraftlösa. När det är vi som borde lyfta spelet så gör de det istället, summerade Örebros tränare Niklas Sundblad matchen i C More.