Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Örebro
ÖRE

Ledin hemmadebuterar - Karlskrona ställs mot Örebro

21 december 2017 11:30
#KHKÖRE

I tisdags gjorde han debut när Karlskrona nollades på Hovet - ikväll spelar Per Ledin på sin nya hemmais för första gången. Blekingelaget gästas av ett Örebro som är hungrigt på nya segrar.


Formkollen

Motgångarna fortsätter för Karlskrona. 0-3 på Hovets is i tisdags kväll betydde lagets nionde förlust på de tolv senast spelade matcherna. Den utdragna formsvackan har fått Karlskrona att sladda efter rejält i tabellen, där Ove Molins gäng placerar sig som nästjumbo med fyra poäng upp till strecket. Målskyttet har varit ett problem en längre tid och Karlskrona är med blott 50 fullträffar hela elva mål från närmaste konkurrent.

Örebros höst har gått från att imponera till att tappa i fart. Men nu har Niklas Sundblad och hans spelartrupp lyckats växla upp något. För efter fem raka nederlag, Örebros längsta förlustsvit för säsongen, har laget nu två vinster på sina fyra senaste försök. I tabellen slåss Närkelaget för att ta igen avståndet upp till slutspelsstrecket och ett steg i rätt riktning togs i tisdags. Då sänktes serieettan Växjö i Behrn Arena, sedan Jere Sallinen skjutit 3-2 till Örbro i förlängningen.

– Vi behöver segrar där vi befinner oss nu. Självklart är det viktigt att vi vinner här i förlängningen, sade segerskytten Sallinen i C More.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Libor Hudacek bröt i tisdags sin långa måltorka. Slovaken hittade nätet för Örebro igen för första gången sedan den 17:e oktober.

– Förlusten borta mot Djurgården innebar det fjärde bortamötet den här säsongen som Karlskrona lämnade utan att ha gjort mål.

– Blekingelaget trivs dock bättre på hemmais, gärna mot Örebro. Senast som närkingarna gästade gick Karlskrona på knockout och vann med 6-3 efter ett hattrick signerat Joachim Rohdin.

– Även Örebro är ett klart bättre lag hemma än borta - åtta av elva vinster har kommit i Behrn Arena.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKÖRE.