• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Skellefteå
SKE

Ett Malmö i form ska försöka stoppa superkedjan

21 december 2017 11:30
#MIFSKE

Det ena laget kommer från en derbyvinst, det andra från en tung seger mot formstarka Brynäs. När Malmö och Skellefteå drabbar samman nere i Skåne på torsdagen är det två självförtroendefyllda lag som ställs mot varandra.


Formkollen

Malmö ligger för närvarande åtta i tabellen, men med två matcher mindre spelade än sjuan HV71 och sexan Linköping, så laget har helt klart vittring på topp sex. Och Malmö verkar helt klart ha fått till spelet på sistone. Laget har två förluster på de senaste sex matcherna och det ena nederlaget kan förklaras med en storspelande motståndarmålvakt (Johannes Jönsson i Karlskrona) och i den andra förlusten på sistone (Djurgården 3-4 efter ÖT) ledde Malmö under stora delar av matchen och trots ett desperat upphämtande Djurgården var siffrorna i princip helt jämna vad gäller både skott på mål och utanför. I övrigt har Malmö tagit stabila segrar där de i flera fall har haft ett kraftigt spelövertag i matcherna.

Skellefteå kommer närmast från en meriterande vinst mot ett Brynäs som dessförinnan hade sex raka segrar. Tack vare ytterligare briljanta insatser från succékedjan med Joakim Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm kunde SAIK gå från den matchen med tre poäng. Lindströms framspelning till Möllers 3-0 var inget annat än världsklass och så småningom ska det bli mycket intressant att se vad trion kan göra i ett OS. Annars kan man inte säga att Skellefteå har rosat marknaden på sistone. Förlust mot Karlskrona (Dock även i den matchen efter storspel av Johannes Jönsson) och uddamålsvinster mot Mora och Rögle där Skellefteå inte alls imponerade spelmässigt men räddades av ett Möller-hattrick och några ytterligare intrillade poäng från förstakedjan. Slutsatsen vad gäller Skellefteå just nu är att de verkar vara väldigt beroende av sin superkedja, som dock fortsätter att leverera match efter match.

Läget i lagen

Hur läget i lagen har varit under de senaste matcherna ser ut som följer:

Notera att

  • Det är svårt att inte fokusera på Joakim Lindström när han leverear i match efter match. Poäng i fyra raka matcher nu.
  • Och Oscar Möller vill inte vara mycket sämre, fyra mål på de tre senaste.
  • I Malmö hittar vi också några riktigt heta spelare, inte minst Nils Andersson som avgjorde derbyt mot Rögle sist. Backen har en poängsvit på fem matcher.
  • Transatlanterna Andy Miele och Rhett Rakhshani producerar också för Redhawks. Duon är vassast i sammanhanget då de båda har poäng i sex raka tillställningar.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFSKE.